ΝΕΑ

Ο δολοφόνος του John Lennon αρνείται την αποφυλάκιση: «Ήξερα τι έκανα και ήξερα ότι ήταν κακό»

Από τη Μαρία Θεοδωροπούλου

Ο δολοφόνος του Τζον Λένον, Μαρκ Ντέιβιντ Τσάπμαν, αρνήθηκε την αποφυλάκιση υπό όρους για 12η φορά. Ένα κείμενο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από εκείνη την ακρόαση αποκαλύπτει τι υπήρχε στην καρδιά του Τσάπμαν την ημέρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον Λένον. Η απάντησή του: Το κακό.

«Αυτό ήταν κακό στην καρδιά μου. Ήθελα να γίνω κάποιος και τίποτα δεν επρόκειτο να το σταματήσει αυτό», είπε ο Τσάπμαν στην επιτροπή αποφυλάκισης στην ακρόασή σύμφωνα με το Associated Press.

Για την απόφασή του να σκοτώσει τον Λένον, ο 67χρονος πλέον είπε ότι ήταν «η μεγάλη μου απάντηση σε όλα. Δεν θα ήμουν πια κανένας». Ο Τσάπμαν καταδικάστηκε σε 20 χρόνια ισόβια κάθειρξη το έτος μετά τον θάνατο του Λένον.

Ο Τσάπμαν πυροβόλησε θανάσιμα τον αγαπημένο «Beatle» στον δρόμο έξω από την πολυκατοικία του στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου 1980. Ο Λένον ήταν 40 ετών. Ο ένοπλος παραδέχτηκε την αδικία του στο διοικητικό συμβούλιο, επικαλούμενος την «εγωιστική του περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή με παγκόσμια συνέπεια». Ωστόσο, είπε ότι τίποτα δεν θα εμπόδιζε την αναζήτησή του για φήμη.

«Πλήγωσα πολλούς ανθρώπους παντού και αν κάποιος θέλει να με μισήσει, δεν πειράζει, το καταλαβαίνω», είπε κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

jsndjks

Πρόσφατα, οΤούρκος καλλιτέχνης Alper Yesiltas χρησιμοποίησε τεχνολογία AI για να επαναφέρει στη ζωή θρύλους της μουσικής, όπως ο John Lennon. Ο τίτλος του έργου του «Σαν να μην συνέβη τίποτα», δείτε πώς θα ήταν σήμερα ο αξέχαστος Beatle…

σξνδξκσξκ

Με πληροφορίες από το americansongwriter.com