ΝΕΑ

Εσείς αγαπάτε τα 80's & 90's; Τα top 10 τραγούδια του Bryan Adams!

Ο αγαπημένος τραγουδιστής κλείνει αύριο τα 62!

Μία φωνή που για πολλούς εξ ημών είναι το soundtrack των παιδικών, εφηβικών και νεανικών μας χρόνων είναι αδιαμφησβήτητα του Καναδού Bryan Adams που αύριο γίνεται 62!

Με αφορμή τα γενέθλια λοιπόν του καλλιτέχνη, θα κάνουμε ένα μουσικό ταξίδι σε όλα αυτά που έχουμε τραγουδήσει και χορέψει κατά καιρούς...

“Cuts Like a Knife” (1983)

Έχοντας κορυφωθεί στο Νο. 6 στο Top Rock Tracks chart το 1983, το "Cuts Like a Knife" ήταν το δεύτερο σινγκλ και ομώνυμο κομμάτι από το τρίτο άλμπουμ του Adam. Το Cuts Like a Knife έφτασε επίσης στο Νο. 8 του Billboard 200.

“Straight From the Heart” (1983)

To "Straight From the Heart" ηχογραφήθηκε αρχικά από τον Ian Lloyd στο άλμπουμ του 1980, Third Wave Civilization, προτού ο Adams κυκλοφορήσει ο ίδιος την μπαλάντα. Το "Straight From the Heart" ήταν το πρωτοποριακό τραγούδι του Adams στις ΗΠΑ, φτάνοντας στο Νο. 10 στο Hot 100.

“Summer of 69” (1984)

«Είναι ένα πολύ απλό τραγούδι που αναπολείς το καλοκαίρι όταν έκανες έρωτα», είπε ο Άνταμς. «Για μένα, το ’69 ήταν μια μεταφορά για να κάνεις έρωτα, δεν αναφερόμουν στη χρονιά.

“It’s Only Love,” featuring Tina Turner (1985)

Το τελευταίο σινγκλ από το Reckless, "It's Only Love" παρουσίασε την Tina Turner και κέρδισε το ντουέτο μια υποψηφιότητα για Grammy για την καλύτερη ροκ ερμηνεία από ντουέτο ή ομάδα με φωνητικά.

“Heaven” (1985)

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο soundtrack για τη ρομαντική κωμωδία A Night in Heaven του 1983, με πρωταγωνιστές τους Leslie Ann Warren και Christopher Atkins, το "Heaven" ήταν το τρίτο σινγκλ από το Reckless και τελικά έφτασε στο Νο. 1, το πρώτο του Adams, στο Hot 100, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ.

“Everything I Do, I Do It For You” (1991)

Συμμετείχε στην ταινία του 1991 Robin Hood: Prince of Thieves και στο έκτο στούντιο άλμπουμ του Adams, Waking Up the Neighbours, το "(Everything I Do) I Do It for You" έφτασε στο Νο. 1 σε σχεδόν 20 χώρες και είναι ένα από τα καλύτερα πουλώντας σινγκλ όλων των εποχών, πουλώντας περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

“Can’t Stop This Thing We Started” (1991)

Κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ από το Waking Up the Neighbours, το "Can't Stop This Thing We Started" έλαβε δύο υποψηφιότητες για Grammy το 1992 για το καλύτερο ροκ τραγούδι και την καλύτερη ροκ ερμηνεία, σόλο.“Please Forgive Me” (1993).

''Please Forgive Me'' (1993)

Το "Please Forgive Me" ήταν το μοναδικό σινγκλ που κυκλοφόρησε από το άλμπουμ των μεγαλύτερων επιτυχιών του Adams, So Far So Good. Η μπαλάντα ήταν επίσης το μοναδικό νέο σινγκλ της συλλογής, το οποίο περιλάμβανε επίσης επιτυχίες του Adams από το 1983 έως το 1991.

“Have You Ever Really Loved a Woman?” (1995)

Γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας Don Juan DeMarco του 1995, με πρωταγωνιστές τους Marlon Brandon, Faye Dunaway και Johnny Depp, "Have You Ever Really Loved a Woman?" εμφανίζεται πολλές φορές στην ταινία, συμπεριλαμβανομένων δύο εκδόσεων στα ισπανικά. Η έκδοση του Adams, με τον κιθαρίστα του φλαμένκο Paco de Lucia, κυκλοφόρησε επίσης στο έβδομο άλμπουμ του, 18 till I Die.

“All For Love,” featuring Sting and Rod Stewart (1993)

Επιστρέφοντας τους Mutt Lange και Michael Kamen, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Adams στην επιτυχία του Don Juan DeMarco "Have You Ever Really Loved a Woman?" η ομάδα συγκεντρώθηκε για να γράψει τον ύμνο «Όλα για την αγάπη», που εμφανίστηκε στην κωμωδία δράσης του 1993 Οι Τρεις Σωματοφύλακες. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το μότο των Τριών Σωματοφυλάκων «Όλοι για έναν, και ένας για όλους.

Με πληροφορίες από το americansongwriter.com