ΝΕΑ

Ο επικεφαλής του Spotify επικρίνει τα «απαίσια» αντισημιτικά σχόλια του Kanye "Ye" West, αλλά η μουσική δεν θα αφαιρεθεί

Το αυξανόμενο εταιρικό μποϊκοτάζ του Kanye “Ye” West, αφού έκανε αντισημιτικά σχόλια σε αρκετές συνεντεύξεις, έχει αυξήσει την πίεση στις υπηρεσίες ροής μουσικής για να τραβήξουν τα άλμπουμ του μεγιστάνα ραπερ από τις πλατφόρμες τους.

Την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, αναφέρθηκε στο θέμα σε συνέντευξή του στο Reuters, καθιστώντας σαφές ότι τα σχόλια του Ye ήταν «απαίσια», αλλά η μουσική του δεν παραβίαζε τις πολιτικές κατά του μίσους του streamer.

«Είναι πραγματικά μόνο η μουσική του και η μουσική του δεν παραβιάζει την πολιτική μας», είπε ο Daniel Ek στο Reuters, προσθέτοντας, «Εξαρτάται από την εταιρεία του, αν θέλει να αναλάβει δράση ή όχι». Ο Ek είπε ότι τα αντισημιτικά σχόλια του Ye θα είχαν αποσυρθεί από το Spotify αν τα είχε κάνει σε ένα podcast ή ηχογράφηση, σύμφωνα με την πολιτική ρητορικής μίσους τους, αλλά ότι ο ράπερ δεν είχε κάνει τέτοια σχόλια.

Με πληροφορίες απο το hollywoodreporter.com