ΝΕΑ

9 τραγούδια που δεν ξέρατε ότι έγραψε ο Mick Jagger για άλλους καλλιτέχνες

Γεννημένος το καλοκαίρι του 1943, ο Mick Jagger μετατράπηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους ροκ σταρ όλων των εποχών. «Συνδυάζοντας μια φωνή που κουδουνίζει τα κόκαλα, γοφούς που ταλαντεύονται στη γη και ένα στόμα που παραπέμπει στους θεούς από τον Όλυμπο», όπως αναφέρει το αφιέρωμα του American Songwriter, ο μουσικός έγραψε μερικές από τις πιο ανεξίτηλες επιτυχίες, από το "Beast of Burden" έως το "Get Off of My Cloud".

Παρακάτω θα βρείτε 9 τραγούδια που ίσως δεν ξέρατε πως έχουν την υπογραφή του καλλιτέχνη!

“As Tears Go By” – Marianne Faithfull

Γραμμένο από τους Jagger, Andrew Loog Oldham και Richards, το τραγούδι του 1964 ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε ως single στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Marianne Faithfull.

“Disease”- Matchbox Twenty

Το τραγούδι του 2002 ήταν το πρώτο σινγκλ που κυκλοφόρησε από το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Matchbox Twenty στο τρίτο τους LP, More Than You Think You Are. Το συνέγραψαν ο τραγουδιστής Rob Thomas και ο Jagger

“Silver Train” – Johnny Winter

Το "Silver Train" κυκλοφόρησε το 1973 στο άλμπουμ των Rolling Stones, Goats Head Soup. Οι στίχοι πραγματεύονται την άθλια σχέση μεταξύ της σχέσης του τραγουδιστή με μια γυναίκα της νύχτας.

“Sister Morphine” – Marianne Faithfull

“So Much in Love”

“(Walkin’ Thru the) Sleepy City” – The Mighty Avengers

“That Girl Belongs to Yesterday” – Gene Pitney

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1963, το κομμάτι γράφτηκε από τους Jagger και Richards και κυκλοφόρησε πρώτα από τον Gene Pitney, ο οποίος φέρεται να ήταν παρών με τον Phil Spector σε μερικές από τις πρώτες ηχογραφήσεις για τους Rolling Stones στο Λονδίνο.

“We’re Wastin’ Time” – Jimmy Tarbuck

“When Blue Turns to Grey” – Tracey Dey

Με πληροφορίες απο το americansongwriter.com