Από τον Slim Shady στον Eminem!

Η φράση «ο άνθρωπος, ο μύθος, ο θρύλος» δεν θα ταίριαζε σε κανέναν περισσότερο από τον Eminem, έναν καλλιτέχνη του οποίου η ωμή ειλικρίνεια, η εφευρετική ομοιοκαταληξία και η σύνθεση τραγουδιών χωρίς φίλτρα τον έχουν κάνει είδωλο σε όλο τον κόσμο και σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Από τότε που βγήκε στη σκηνή με το "The Slim Shady" LP στις αρχές του 1999, ο Eminem έχει καταφέρει όλα τα όνειρα του και πολλά παραπάνω από όσο ποτέ φανταζόταν. Οι διακρίσεις της καριέρας του μοιάζουν με το Bucket List ενός υπερβολικά αισιόδοξου μαθητή της πέμπτης δημοτικού ενώ τα κατορθώματα του μοιάζουν με ένα άπιαστο όνειρο ενός έφηβου που αρνείται να ξυπνήσει.

Έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια άλμπουμ, 10 φορές. Έκανε παραγωγή ενός άλμπουμ για τον Tupac Shakur, έβαλε τον Kendrick Lamar στην απόλυτη δοκιμασία, τον απέρριψε ο Fat Joe, έκανε ναρκωτικά με τον Dr. Dre. Η ίδια η καριέρα του μοιάζει με ένα μείγμα τύχης και μοίρας.

eminem

Είτε είστε ένας απλός θαυμαστής του Eminem που ασχολήθηκε με τον ράπερ την εποχή που κυκλοφόρησε το άλμπουμ του "Relapse" το 2009, είτε είστε μαζί του από το ντεμπούτο του στη μουσική βιομηχανία ξέρετε το ταλέντο του και τον αγαπάτε εξίσου για τον πιο εγωκεντρικό χαρακτήρα που τον είχαμε γνωρίσει.

Ο Eminem είναι ο μόνος ράπερ με δύο πιστοποιημένα διαμαντένια άλμπουμ, για το "The Marshall Mathers" LP, το 2000 και το "The Eminem Show", του 2002.

Ήταν και τα δύο πιστοποιημένα από την Ένωση Ηχογραφήσεων της Αμερικής (RIAA) αφού πούλησαν 10 εκατομμύρια αντίτυπα το καθένα. Ο Eminem είναι ο μόνος ράπερ που το έχει καταφέρει ενώ έχει κερδίσει και βραβείο Όσκαρ το 2003 για το "Lose Yourself".

Σήμερα ο Eminem, κλείνει τα 52 και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε τα 5 κορυφαία τραγούδια του ράπερ!

1) Rap God

2) Lose Yourself

3) Stan

4) Without me

5) The Real Slim Shady