ΝΕΑ

Ποιος ήταν ο Flea πριν τους Red Hot Chilli Peppers;

Χρόνια Πολλά Flea!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Flea γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1962. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο πατέρας του, Mick Balzary, ο οποίος εργαζόταν στα τελωνεία για την αυστραλιανή κυβέρνηση, δέχτηκε μια θέση στο αυστραλιανό προξενείο στο Μανχάταν και μετακόμισαν στα προάστια της Νέας Υόρκης.

flea

Στη Νέα Υόρκη, η μητέρα του Patricia έκανε μαθήματα κιθάρας και ερωτεύτηκε τον δάσκαλό της, Walter Urban. Οι γονείς του Flea χώρισαν και ο Mick Balzary επέστρεψε στην Αυστραλία μόνος. Η Patricia πήρε τον Flea και την αδερφή του, Karyn, να ζήσουν με τον Walter, έναν μπασίστα της τζαζ, στο υπόγειο των γονιών του στο Larchmont. Ο Walter έγινε ο πατριός του Flea και η ζωή στο σπίτι πήρε μια απότομη τροπή.

Το 1972, μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, κυνηγώντας ευκαιρίες καρίερας για τον Walter, και η νέα ανατροφή του Flea έγινε ακόμη λιγότερο περιορισμένη σε κανόνες.

Ο Urban, σύμφωνα με τον τραγουδιστή των Red Hot Chilli Peppers, ήταν εθισμένος και αλκοολικός, επιρρεπής σε τρομακτικές οργές. Αγαπούσε, όμως, τον θετό του γιο, και η δέσμευσή του στην καλλιτεχνική έκφραση έβαλε την φωτιά που χρειαζόταν ο Flea, ώστε να καταλάβει ποιος είναι και που ανήκει.

Και εκεί που ανήκει είναι σίγουρα η μουσική.

«Θυμάμαι ότι τον έβλεπα να παίζει όταν ήμουν παιδί», είπε, «και την ένταση όταν το έκανε. Είτε το είχε επίγνωση είτε όχι, ξόρκιζε τους δαίμονες μέσα του και έπαιρνε το μαρτύριο της ζωής του και το χρησιμοποιούσε ως ενέργεια για να φτιάξει κάτι πραγματικά όμορφο», είχε δηλώσει ο Flea.

Η μοναδική ατμόσφαιρα στο σπίτι σήμαινε ότι ο Flea ήταν πλήρως βυθισμένος στη μουσική τζαζ και είχε τόσο πολύ σεβασμό για το είδος που νοιαζόταν πολύ λιγότερο για όλα τα άλλα. Ως επίδοξος μουσικός της τζαζ, το αγαπημένο όργανο του Flea ήταν η τρομπέτα, την οποία άρχισε να παίζει όταν ήταν 9 ετών.

flea

Ωστόσο, η οπτική του Flea για τη μουσική άλλαξε δραματικά αφού γνώρισε τον μελλοντικό κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers, Hillel Slovak. Όταν ήταν 18 ετών, ο Flea, ο Slovak και ο Anthony Kiedis ζούσαν όλοι μαζί στο Hollywood.

Και έτσι ο Flea γνώρισε του Red Hot Chilli Peppers.

red hot chilli peppers

And the rest is history...