ΝΕΑ

Ο θρύλος που έφυγε τόσο άδικα!

Σήμερα, ο John Lennon θα έκλεινε τα 82!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 1980, όταν ο John Lennon πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι στο κατώφλι της κατοικίας του στη Νέα Υόρκη, αφού επέστρεψε στο σπίτι από το στούντιο ηχογράφησης.

Ο θάνατος του Lennon παραμένει μια από τις πιο θλιβερές μέρες στην ιστορία της μουσικής.

john lennon

(Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του John Lennon πριν δολοφονηθεί την ώρα που έδινε αυτόγραφα)

Ένα από τα πιο άγνωστα στοιχεία της ζωής του Lennon ήταν το πάθος του για τη συγγραφή και την ποίηση. Η πρώτη του γραφή δημοσιεύτηκε σε ένα περιοδικό που ονομάζεται The Daily Howl. Το «περιοδικό» ήταν στην πραγματικότητα ένα βιβλίο ασκήσεων του Quarry Bank High School και συχνά περιείχε σχέδια, σατιρική γραφή και ποίηση. Έγραψε επίσης δύο βιβλία: InHis Own Write και Spaniard In The Works.

Από τότε φρόντισε να γεμίσει τα σπίτια μας με μουσική και υπέροχους στίχους γεμάτους νόημα είτε με τους The Beatles είτε ως σόλο καλλιτέχνης.

Σήμερα, ο John Lennon θα έκλεινε τα 82 και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 5 Facts που ίσως δεν γνωρίσαζε να τον θρύλο.

  1. Το πρώτο όργανο που έμαθε να παίζει δεν ήταν το πιάνο ήταν η κιθάρα. Το πρώτο όργανο που έμαθε ο John Lennon να παίζει ήταν στην πραγματικότητα το μπάντζο.

Σύμφωνα με το Time, "Η μητέρα του, Τζούλια, τον είχε μάθει να παίζει πρώτα το μπάντζο. Στην πραγματικότητα, ο Lennon αρχικά έμαθε να παίζει την κιθάρα του σαν μπάντζο, με χαλαρή την έκτη χορδή." Ο Lennon έπαιζε επίσης περίφημα φυσαρμόνικα σε τραγούδια όπως το "Love Me Do".

john lennon

  1. Ήταν δυσαρεστημένος με όλους τους δίσκους των The Beatles. Το 2008, ο George Martin, παραγωγός των Beatles, που συχνά αναφέρεται και ως ο «πέμπτος Beatle» αποκάλυψε ότι πριν από το θάνατο του Lennon το 1980, ο μουσικός του είπε ότι θα ήθελε να ηχογραφήσει ξανά κάθε τραγούδι που έβγαλε ποτέ η μπάντα.

Ο Martin, με απόλυτη δυσπιστία, τον ρώτησε: «Ακόμα και τα «Strawberry Fields»; Ο Lennon απάντησε, "Ειδικά "Strawberry Fields", σύμφωνα με το Yahoo.

  1. Ο Lennon συνήθιζε να κοιμάται σε ένα παλιό φέρετρο, σύμφωνα με μια βιογραφία του τότε μάνατζέρ του.

Σε μια βιογραφία του πρώτου μάνατζερ των Beatles, Allan Williams, ο οποίος πούλησε το συγκρότημα στον Brian Epstein για 9 λίρες, αποκαλύπτει ότι ο Lennon συνήθιζε να κοιμάται σε ένα φέρετρο. Το παλιό φέρετρο βρισκόταν στο καφέ-μπαρ του Williams και ο Lennon μερικές φορές έπαιρνε έναν υπνάκο μέσα του, σύμφωνα με τη βιογραφία.

john lennon

  1. Ο Sean Lennon ανακάλυψε ότι ο πατέρας του ήταν στους The Beatles αφού τον είδε στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του BBC το 2018, ο Sean Lennon δεν έμαθε ότι ο πατέρας του ήταν Beatle από τον ίδιο. Αντίθετα, το κατάλαβε αφού είδε μια εκδοχή κινουμένων σχεδίων του John στο «Yellow Submarine», που έπαιζε στην τηλεόραση στο σπίτι ενός φίλου. Όταν έφτασε σπίτι, ο Sean είχε κάποιες ερωτήσεις και ο John έπρεπε στη συνέχεια να εξηγήσει στον γιο του γιατί ήταν στην τηλεόραση με τους υπόλοιπους Beatles.

sean lennon

  1. Ο Lennon είχε υπερβολική μυωπία. Με την πάροδο των ετών, τα εμβληματικά γυαλιά από μεταλλικό σκελετό που φόραγε ο John Lennon έγιναν ουσιαστικό μέρος της γκαρνταρόμπας του μουσικού, τόσο πολύ που εξακολουθούν να ονομάζονται "γυαλιά Lennon" ακόμα και σήμερα.

Αλλά ο Lennon δεν φόρεσε τα γυαλιά για μόδα. Βοήθησαν να διορθωθεί η μεγάλη μυωπία του. Ο Gary Tracy, οπτομέτρης της Νέας Υόρκης, όπου εξέταζε τον Lennon, είχε μετρήσει πάνω από 12 βαθμούς μυωπίας.

john lennon