ΝΕΑ

Γλασκώβη ή Λίβερπουλ; Ποια πόλη θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023;

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα διεξαχθεί είτε στη Γλασκώβη είτε στο Λίβερπουλ, όπως ανέφερε το BBC την Τρίτη, αφού ζητήθηκε από τη Βρετανία να πραγματοποιήσει την εκδήλωση εκ μέρους της ορισθείσας διοργανώτριας χώρας Ουκρανίας.

Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και η γενέτειρα των Beatles είναι οι δύο φιναλίστ από επτά πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου που υπέβαλαν αίτηση. Το BBC που θα μεταδώσει τον διαγωνισμό, είπε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός εβδομάδων. Η Ουκρανία κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει τον λαμπερό μουσικό διαγωνισμό όταν η συμμετοχή των Kalush Orchestra, κέρδισε τον διαγωνισμό τον Μάιο. Ο Βρετανός Sam Ryder ήταν δεύτερος.

Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης σύντομα, ο διοργανωτής της Eurovision, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) δήλωσε ότι «οι εγγυήσεις ασφάλειας και λειτουργίας που απαιτούνται για έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα το κάνουν πολύ δύσκολο να φιλοξενήσει την εκδήλωση στην Ουκρανία το επόμενο έτος».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 που θα αντικατοπτρίζει τη νικητήρια θέση της Ουκρανίας και θα είναι επίσης μια εκδήλωση στην οποία μπορεί να συμμετάσχει όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Phil Harrold, πρόεδρος της επιτροπής επιλογής της πόλης υποδοχής του BBC.

Με πληροφορίες από το Billboard.com