ΝΕΑ

Αυτές είναι οι 5 ταινίες της Gwyneth Paltrow που ξεχωρίσαμε!

Χρόνια Πολλά Gwyneth Paltrow!

Από τη Ρίτα Τριανταφύλλου

Μια γυναίκα δυναμική με έντονη προσωπικότητα, μια γυναίκα που δοκιμάζει συνεχώς καινούρια πράγματα και εξελίσσεται, μια γυναίκα πολυτάλαντη που με ό,τι καταπιάνεται, πετυχαίνει. Ο λόγος για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, Gwyneth Paltrow, που σήμερα έχει τα γενέθλιά της.

Η Gwyneth Paltrow γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου το 1972 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Κόρη του τηλεοπτικού παραγωγού, Bruce Paltrow και της ηθοποιού, Blythe Danner, έκανε τα πρώτα της βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο σε αρκετά νεαρή ηλικία, όταν συμμετείχε στην τηλεοπτική ταινία “High”, που σκηνοθέτησε ο πατέρας της.

Ακολούθησαν οι ταινίες “Shout” (1991), “Hook” (1991), “Cruel Doubt” (1992), “Deadly Relations” (1993), “Flesh and Bone” (1993) κ.α., ενώ ξεχώρισε για τις ερμηνείες της στις ταινίες “Seven” (1995), “Emma” (1996), “Sliding Doors” (1998) και “A Perfect Murder” (1998).

Το 1999, κέρδισε το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ, στα Screen Actors Guild Awards και στις Χρυσές Σφαίρες για τον ρόλο της στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ», ενώ το 2011 έλαβε ένα βραβείο Emmy για την Καλύτερη Έκτακτη Γυναικεία Συμμετοχή στην κωμική σειρά “Glee”.

Πέρα από την υποκριτική, η Paltrow αγαπά πολύ και τη μαγειρική. Συγκεκριμένα, έγραψε τέσσερα βιβλία μαγειρικής, ξεκινώντας από το “My Father's Daughter” (2011) και στη συνέχεια ακολούθησαν το “It's All Good” (2013), το “It's All Easy” (2016) και το πρόσφατο “The Clean Plate: Eat, Reset, Heal” (2019).

Το 2008, ίδρυσε την εταιρεία lifestyle goop, όπου είναι διευθύνουσα σύμβουλος. Η goop δημιουργεί τις δικές της επώνυμες σειρές ρούχων, περιποίησης δέρματος, αρωμάτων, βιταμινών και συμπληρωμάτων και προϊόντων σώματος, ενώ το περιεχόμενο στον ιστότοπο εστιάζει στην ευεξία, το φαγητό, το στυλ, την εργασία και τα ταξίδια.

Σημαντικό ρόλο στη ζωή της Paltrow παίζει και ο ακτιβισμός, αφού η ηθοποιός συμμετέχει στο Ταμείο Bruce Paltrow Oral Cancer Fund, μια συνεργασία με το Oral Cancer Foundation, που έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου πατέρα της και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, υπηρέτησε στο διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος «Ρομπέν των Δασών» για δέκα χρόνια, ενός οργανισμού αφιερωμένου στην ανακούφιση των προβλημάτων που προκαλούνται από τη φτώχεια στη Νέα Υόρκη, ενώ είναι brand ambassador του Frederique Constant Foundation, το οποίο υποστηρίζει άμεσα τα εκπαιδευτικά έργα της οργάνωσης DonorsChoose.

Σήμερα, η Gwyneth Paltrow γίνεται 50 ετών και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις 5 αγαπημένες μας ταινίες της.

Shakespeare In Love

Se7en

Emma

Sliding Doors

A Perfect Murder