ΝΕΑ

Ο Elton John έλαβε το Εθνικό Ανθρωπιστικό Μετάλλιο από τον Πρόεδρο Joe Biden!

Ο Elton John έχει παίξει σε μερικούς από τους πιο όμορφους χώρους, αλλά η σκηνή μπροστά από τον Λευκό Οίκο, κάτω από μια τέλεια φθινοπωρινή νύχτα, ήταν «μάλλον το κερασάκι στην τούρτα».

Ο πρόεδρος Joe Biden και η πρώτη κυρία Jill Biden ευχαρίστησαν τον θρυλικό τραγουδιστή, μιλώντας για τον ακτιβισμό του, τη δύναμη της μουσικής του και την καθολική καλοσύνη του. Την εκδήλωση χρηματοδότησαν το A+E και το History Channel.

«Ο Seamus Heaney έγραψε κάποτε και παραθέτω: «Μια φορά στη ζωή, το πολυπόθητο παλιρροϊκό κύμα δικαιοσύνης μπορεί να σηκωθεί και η ελπίδα και η ιστορία να ομοιοκαταληκτούν», είπε ο Biden. «Σε όλη την απίστευτη καριέρα του, ο Sir Elton John ήταν αυτό το παλιρροϊκό κύμα, ένα παλιρροϊκό κύμα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεσηκωθούν και να κάνουν την ελπίδα και την ιστορία να ομοιοκαταληκτούν».

Στο τέλος της παράστασης, ο Biden εξέπληξε τον John με το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστών, για τη μακρά κληρονομιά της υπεράσπισης του.

Δακρύζοντας, ο John είπε ότι ήταν «καταπληκτικός και ταπεινός».

Η βραδιά, στην πραγματικότητα, ονομάστηκε «A Night When Hope and History Rhyme», μια αναφορά στο ποίημα Biden που παρέθεσε ο Heaney της Ιρλανδίας.

Με πληροφορίες από το Billboard.com