ΝΕΑ

Ο μεγάλος Julio Iglesias γίνεται 78

Η μουσική για τον Julio, ξεκίνησε ως χόμπι και κατέληξε σε επάγγελμα, καθώς όπως ο ίδιος έχει αναφέρει όλα οφείλονταν στο ατύχημα όπου είχε στο παρελθόν με το αυτοκίνητο, που τραυμάτισε τη σπονδυλική του στήλη, τα πόδια του αλλά και την αριστερή πλευρά του προσώπου του. Έτσι, τραυματισμένος άρχισε να γράφει ποίηση και να παίζει κιθάρα.

Ο Χούλιο Ιγλέσιας, γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1943. Ο μικρότερος αδερφός του, ο Κάρλος, ονειρεύτηκε να γίνει γιατρός και ο ίδιος ο Iglesias είχε σκεφτεί να γίνει διπλωμάτης ή δικηγόρος.

Πριν το ατύχημά του όμως, δηλαδή πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική, είχε στραφεί στον αθλητισμό , αφού στο καθολικό κολέγιο, όπου συμμετείχε ο αρχηγός αυτής της τραγουδιστικής ομάδας, τον είχε συμβουλέψει να φύγει από το τραγούδι, επειδή σε αυτή την εργασία, όπου τραγούδησε στην χορωδία, οι ικανότητές του δεν φάνηκαν. Έτσι, έγινε αθλητής στο ποδόσφαιρο, ήταν τερματοφύλακας της ομάδας νέων του "Real" της πρωτεύουσας. Αργότερα όμως όλα άλλαξαν όταν του συνέβη το ατύχημα αυτό.

Το πρώτο του τραγούδι το έγραψε όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο και έχει τίτλο "Life Goes On". Ο ίδιος, πήγε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, επειδή επέμενε αρκετά ο πατέρας του.

Έπειτα, ξεκίνησε να τραγουδάει από το ρεπερτόριο διάσημων ερμηνευτών. Μία αρκετά σημαντική επιτυχία στην καριέρα του ήταν η τέταρτη θέση στην Eurovision. Ακόμα, το 1968 κατάφερε και κέρδισε τον Ισπανικό Διαγωνισμό τραγουδιού.

Ο Χούλιο Ιγλέσιας, έχει κυκλοφορήσει 80 άλμπουμ και πιο πολλούς από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σε 14 γλώσσες. Ο λατίνος καλλιτέχνης, έχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Σήμερα, Χούλιο Ιγλέσιας έχει γενέθλια και με αφορμή αυτό ξεχωρίσαμε πέντε τραγούδια του και αποφασίσαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Me Olvide De Vivir"

2) "Ni Te Tengo Ni Te Olvido"

3) "De Niña A Mujer"

4) "To All The Girls I've Loved Before"

5) "Pauvres diables"