ΝΕΑ

Ο Paul McCartney ζητά τη διάσωση του κακοποιημένου ελέφαντα στην Ινδία!

Αφού είδε δύο βίντεο με έναν ελέφαντα στην Ινδία να ξυλοκοπείται από χειριστές, ο Sir Paul McCartney συνεργάστηκε με την PETA India για να στείλει μια επιστολή στην ινδική κυβέρνηση ζητώντας βοήθεια για το ζώο, που ονομάζεται Jeymalyatha.

«Θεωρούσα την Ινδία ένα πνευματικό μέρος από τότε που ταξίδεψα εκεί τη δεκαετία του 1960. Μου έκανε εντύπωση η πολιτιστική αγάπη της Ινδίας για τα ζώα», έγραψε ο McCartney στην επιστολή. «Ξέρω ότι η Ινδία σέβεται τους ελέφαντες, το ζώο εθνικής κληρονομιάς της, αλλά η σκληρότητα προς τα ζώα συμβαίνει παντού, ακόμη και στην Ινδία. Αυτό που αντανακλά τις αξίες μιας χώρας είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτή η σκληρότητα».

«Πιστεύω ότι συμφωνείτε ότι η Jeymalyatha έχει υποφέρει περισσότερο από αρκετά και ότι της αξίζει να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο της σε αυτή τη Γη μακριά από τους κακοποιούς εκπαιδευτές της, στην αποκατάσταση και με άλλους του είδους της», προσθέτει στην επιστολή.

Ο McCartney και η PETA προτρέπουν τους αξιωματούχους να μεταφέρουν αμέσως τον ελέφαντα σε ένα αξιόπιστο κέντρο διάσωσης. Η PETA India υπέβαλε επίσης έκθεση κτηνιατρικής επιθεώρησης σε Ινδούς αξιωματούχους, επισημαίνοντας ότι ο σημερινός χειριστής της Jeymalyatha χρησιμοποίησε πένσες στο δέρμα της ακριβώς μπροστά σε επιθεωρητές.

Με πληροφορίες από το Billboard.com