ΝΕΑ

Ο δολοφόνος του John Lennon αρνήθηκε την αποφυλάκιση με όρους για 12η φορά

Ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον John Lennon έξω από την πολυκατοικία του στο Μανχάταν το 1980 αρνήθηκε την αποφυλάκιση υπό όρους για 12η φορά, όπως δήλωσαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα.

Ο Mark David Chapman, εμφανίστηκε ενώπιον μιας επιτροπής αποφυλάκισης στα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με το Υπουργείο Διορθώσεων και Κοινοτικής Εποπτείας της πολιτείας.

Ο Chapman πυροβόλησε και σκότωσε τον Lennon τη νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου 1980, καθώς ο Lennon και η Yoko Ono επέστρεφαν στο διαμέρισμά τους στο Upper West Side. Ο Lennon είχε υπογράψει ένα αυτόγραφο για τον Τσάπμαν σε ένα αντίγραφο του άλμπουμ του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, Double Fantasy, νωρίτερα εκείνη την ημέρα.

Ο Chapman έχει εκφράσει επανειλημμένα μεταμέλεια σε προηγούμενες ακροάσεις αποφυλάκισης. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις ενέργειές του «απεχθή» κατά τη διάρκεια της ακρόασής του το 2020 και είπε ότι δεν θα είχε «κανένα παράπονο» εάν επέλεγαν να τον αφήσουν στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

«Τον δολοφόνησα… γιατί ήταν πολύ, πολύ, πολύ διάσημος και αυτός ήταν ο μόνος λόγος και αναζητούσα πολύ, πολύ, πολύ, πάρα πολύ τη δόξα του εαυτού μου. Πολύ εγωιστής», είπε τότε ο Chapman.

Ο δολοφόνος του Lennon εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών έως ισόβια στο σωφρονιστικό ίδρυμα Green Haven, βόρεια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τα διαδικτυακά αρχεία διορθώσεων της πολιτείας.

Επρόκειτο να εμφανιστεί ενώπιον του συμβουλίου αποφυλάκισης ξανά τον Φεβρουάριο του 2024.

Με πληροφορίες από το Billboard.com