ΝΕΑ

Ludacris: O hot rapper κλείνει τα 45!

Χρόνια Πολλά Ludacris!

Τον γνωρίσαμε το 1999 μέσα από το άλμπουμ του “Incognegro”, που ήταν η πρώτη του δισκογραφική δουλειά και κατάφερε να μπει στο Billboard 200. Λίγο περισσότερο όμως, τον μάθαμε, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία “Def Jam South” η οποία αναδιαμόρφωσε το ντεμπούτο άλμπουμ του και το μετονόμασε σε “Back for the First Time”. Ο λόγος για τον Αμερικανό ράπερ και ηθοποιό, Ludacris, ο οποίος γνώρισε τεράστια επιτυχία από τα πρώτα του κιόλας βήματα στη μουσική βιομηχανία.

Το πραγματικό του όνομα είναι Christopher Brian Bridges και γεννήθηκε στο Illinois των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου το 1977. Στα 9 του, μετακόμισε με τους γονείς του στην Georgia των ΗΠΑ και ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη ραπ μουσική. Το 1998 και σε ηλικία 21 ετών σπούδασε διαχείριση μουσικής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Georgia και στη συνέχεια δούλεψε ως DJ, ενώ την ίδια χρονιά ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία “Disturbing tha Peace”. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας γνώρισε τον μουσικό παραγωγό Timbaland, ο οποίος συμπεριέλαβε στο άλμπουμ του “Tim's Bio: Life from da Bassment” μια συνεργασία του με τον Ludacris, το τραγούδι “Phat Rabbit”.

Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του “Back for the First Time” το 2000, το οποίο έφτασε στο No 4 στο Billboard 200, πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα και πιστοποιήθηκε ως τριπλά πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA), ακολούθησαν το “Word of Mouf” (2001) και το “Chicken-N-Beer” (2003), τα οποία έφτασαν στο no 3 και στο no 1 αντίστοιχα στο Billboard chart. Το “Release Therapy” που κυκλοφόρησε το 2006, του χάρισε βραβείο Grammy για το καλύτερο ραπ άλμπουμ, ενώ τα άλμπουμ του “Theater of the Mind” (2008), “Battle of the Sexes” (2010) και “Ludaversal” (2015) γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Επιπλέον, ο ταλαντούχος ράπερ συνεργάστηκε και με άλλους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Missy Elliott, o LL Cool J, οι OutKast, η Mariah Carey και η Carrie Underwood.

Παράλληλα με την καριέρα του στη μουσική, ο Ludacris αποφάσισε να ασχοληθεί και με την υποκριτική. Συμμετείχε ως Tej Parker στη σειρά ταινιών “Fast and Furious”, ενώ ακολούθησαν το “Crash” (2004), το “Fred Claus” (2007), το “Gamer” (2009) και το “New Year’s Eve” (2011).

Πρόσφατα, δημιούργησε τη δική του μουσική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, γνωστή ως “Karma's World”, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Σήμερα, ο Ludacris γίνεται 45 ετών και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια του.

Get Back

Act A Fool

Rest Of My Life

Stand Up

What Them Girls Like