ΝΕΑ

Hugh Grant: Ο ηθοποιός που λατρέψαμε μέσα από τα ρομαντικά κομεντί

Χρόνια πολλά Hugh Grant!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Με το υποκριτικό ταλέντο του, ο Χιού Γκραντ θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους διεθνώς αναγνωρισμένους Βρετανούς ηθοποιούς.

Ο Χιού Γκραντ, γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1960 στο Λονδίνο και κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια, όπου αρκετά από τα μέλη της υπηρέτησαν την Μεγάλη Βρετανία από στρατιωτικές και πολιτικές θέσεις.

Το 1978, άρχισε να σπουδάζει αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με υποτροφία. Λίγο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, ενδιαφέρθηκε και για την υποκριτική, αφού όπως έχει δηλώσει από πάντα την αγαπούσε. Έπειτα, τον συναντήσαμε στην φοιτητική ταινία «Privileged» (1982) και αργότερα αποφάσισε να γίνει μέλος της Δραματικής Εταιρείας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Βέβαια, ακολούθησαν και άλλες ταινίες όπου συμμετείχε, όμως διεθνή σταρ τον έκανε η ρομαντική κομεντί «Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία» του 1994 για την οποία και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα.

Αν και έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο γνωστές ρομαντικές ταινίες, όπου και έχουμε λατρέψει όπως τα «Love Actually», «Bridget Jones's Diary» και «About a Boy», σε συνέντευξή του είχε είπε πως είναι χαρούμενος τώρα που τις σταμάτησε. «Έχω γίνει πια πολύ γέρος, άσχημος και χοντρός για τέτοιους ρόλους. Πληρωνόμουν ένα κάρο λεφτά. Ήμουν πολύ τυχερός. Και για τις περισσότερες από αυτές τις ρομαντικές κωμωδίες νιώθω περήφανος, τις βλέπω και αρέσουν και στον κόσμο. Πιστεύω ακράδαντα πως η δουλειά μας είναι να διασκεδάζουμε τους άλλους. Μας θεωρώ κάτι σαν τεχνίτες, μαζί με τον τύπο που φτιάχνει τα φώτα ή εκείνον στο μοντάζ. Γιατί αν δεν ισχύει αυτό, τότε είναι λίγο εγωκεντρικό» ανέφερε ο ηθοποιός.

Ακόμα, είχε δηλώσει πως «Μου άρεσε πολύ να είμαι διάσημος τους πρώτους έξι μήνες. Την ονομάζω περίοδο του μέλιτος της διασημότητας». Τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι του Χιού Γκραντ είναι πιο κακοί.

Όταν έχει ελεύθερο χρόνο, ο ηθοποιός λατρεύει να παίζει γκολφ. Επίσης, του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και δηλώνει οπαδός της λονδρέζικης ομάδας Φούλαμ.

Σήμερα ο Χιού Γκραντ έχει γενέθλια και με αφορμή αυτό, ξεχωρίσαμε πέντε ταινίες του και αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία"

2) "Εννέα μήνες"

3) "Αγάπη Είναι"

4) "Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς"

5) "Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ"