ΝΕΑ

Αυτός είναι ο άνθρωπος πίσω από τους Bee Gees!

Χρόνια Πολλά Barry Gibb!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Με πωλήσεις άνω των 120 εκατομμυρίων άλμπουμ και 60 εκατομμυρίων single στο ενεργητικό του, ο Barry Gibb μπορεί δικαίως να ισχυριστεί ότι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες όλων των εποχών δίπλα στους John Lennon και Paul McCartney και Michael Jackson.

Αφού μετανάστευσε στην Αυστραλία όταν ήταν παιδί, επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με τα αδέρφια του Maurice και Robin και άρχισε να συνεργάζεται με τον παραγωγό Robert Stigwood. Αυτή η εποχή ήταν η πρώτη από τις δύο πολύ επιτυχημένες περιόδους συγγραφής τραγουδιών για το συγκρότημα των Bee Gees. Πολλές από τις πρώτες επιτυχίες του γκρουπ, όπως το "Words" και το "I've Gotta Get A Message To You", διαθέτουν εξαιρετικές φωνητικές αρμονίες και προσεκτικά κατασκευασμένες μελωδίες, σήμα κατατεθέν των αδελφών.

Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Gibb και τα αδέρφια του εφήυραν εκ νέου με έναν νέο ήχο που έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικός για τη μελλοντική τους επιτυχία. Το τραγούδι τους "Jive Talking " με την παλλόμενη, funky γραμμή του μπάσου έδειξε ότι η σύνθεση των τραγουδιών τους συμβαδίζει με τα σύγχρονα γούστα. Το "Nights On Broadway" ήταν μόνο η αρχή της εποχής της ντίσκο.

Το άλμπουμ Saturday Night Fever, που κυκλοφόρησε στο απόγειο της άνθησης της ντίσκο πούλησε περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα, καθιστώντας το το άλμπουμ soundtrack με τις περισσότερες πωλήσεις που κυκλοφόρησε ποτέ.

Μετά από 45 χρόνια συνεχούς πορείας και επιτυχίας, το 2003, για την ακρίβεια, ο Maurice Gibb πέθανε ξαφνικά μετά από καρδιακή προσβολή ενώ περίμενε να χειρουργηθεί. Το 2012, αφού προσβλήθηκε από πνευμονία στο νοσοκομείο όπου λάμβανε θεραπεία για καρκίνο, ο Robin πέθανε και εκείνος. Την επόμενη χρονιά, ο Barry ξεκίνησε μια περιοδεία στην Αυστραλία όπου έπαιζε μουσική των Bee Gees με τον γιο του Steve και την κόρη του Maurice, Samantha.

Ο Barry συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Grammy, του Country Music Hall Of Fame και μάλιστα εμφανίστηκε στο Glastonbury Festival του 2017 μαζί με τους Coldplay.