ΝΕΑ

Το παιδί του Home Alone μεγάλωσε!

Χρόνια Πολλά Macaulay Culkin!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Τον γνωρίσαμε όταν ήταν μόλις παιδί. Το Home Alone του άλλαξε την ζωή και μέχρι και σήμερα ο Kevin μας κρατάει συντροφιά κάθε χρονιά και θεωρείται από τις κλασσικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Ο Macaulay Culkin, ωστόσο, μετά την τεράστια επιτυχία του, πέρασε δύσκολα, και παρόλα αυτά κατάφερε να ορθοποδήσει και πλέον να έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Μετά το διάλειμμα στην υποκριτική που πήρε το 1994, ο Culkin έχει κάνει ορισμένες εμφανίσεις σε σειρές. Παρ'όλα αυτά θεωρείται από τα πιο ταλαντούχα παιδιά ηθοποιοί.

Σήμερα, ο αγαπημένος μας Kevin κλείνει τα 42 και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά facts που ίσως να μην γνωρίζατε για τον Macaulay Culkin.

  1. Το μικρό του όνομα Macaulay εμπνεύστηκε από τον Thomas Babington Macaulay, τον αείμνηστο Βρετανό ιστορικό και πολιτικό.
  1. Μεγαλώνοντας στη Νέα Υόρκη, ο Macaulay μεγάλωσε Ρωμαιοκαθολικός. Πήγε σε καθολικό σχολείο, το St. Joseph’s School of Yorkville. Στη συνέχεια πήγε σε Επαγγελματικό Παιδικό Σχολείο. Εκεί ο τότε παιδί σταρ συνάντησε τη μελλοντική του σύζυγο Rahel Miner.

macaulay culkin

  1. Μπορεί τα αδέρφια Culkin να κέρδισαν τεράστια δημοτικότητα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πρώιμη οικογενειακή τους ζωή δεν ήταν πολύ άνετη καθώς η οικογένεια δυσκολευόταν οικονομικά.

Η οικογένεια ζούσε σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο δεν είχε ξεχωριστό δωμάτιο, εκτός από το μπάνιο, το οποίο ήταν επίσης χωρίς κλειδαριά. Πέρασαν σχεδόν μια δεκαετία εκεί.

macauley culkin

  1. Δεδομένου ότι ο Macaulay άρχισε να συλλέγει μεγάλα ποσά λόγω της επιτυχίας των ταινιών του, η σχέση μεταξύ του παιδιού και των γονιών του δεν θα μπορούσε να είναι τόσο καλή όσο αρχικά. Κάποια στιγμή, ο Culkin χρειάστηκε να πάει και τους δύο γονείς του στο δικαστήριο για να πάρει στα χέρια του τα χρήματα που είχε κερδίσει.

Όπως είχε δηλώσει στο Esquire:

«Έβγαλα νόμιμα τα ονόματα των γονιών μου από το ταμείο μου και βρήκα έναν λογιστή, κάποιον που θα έβλεπε τα οικονομικά μου, σε περίπτωση που κάποιος ήθελε να τα πειράξει. Αλλά το επόμενο πράγμα που ξέρετε, η ιστορία ήταν ότι χώρισα από τους γονείς μου. Απλώς το έκανα καθαρά, αφαιρώντας το όνομα του πατέρα μου και της μητέρας μου μου».

macaulay culkin

  1. Το 2008, η αδερφή του Macaulay, Ντακότα, πέθανε σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 29 ετών. Η Ντακότα, τότε 29 ετών, χτυπήθηκε από ένα όχημα όταν το κορίτσι βγήκε από το κράσπεδο και συνάντησε ένα κινούμενο αυτοκίνητο στο Λος Άντζελες. Λίγο μετά το περιστατικό, η Ντακότα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιατρικό Κέντρο του UCLA. Δυστυχώς, λόγω του τεράστιου τραύματος στο κεφάλι της, κανείς δεν μπόρεσε να σώσει τη ζωή της.

Εκτός από τα έξι βιολογικά αδέρφια του Macaulay, ο ηθοποιός είχε μια αδερφή, την Jennifer, η οποία πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 2000.

macauley culkin

  1. Από τότε που ο Culkin σταμάτησε να εργάζεται ως παιδί ηθοποιός, έχει κάνει πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά εξακολουθεί να αγωνίζεται να πετύχει τη φήμη που είχε το 1993. Έκανε την επιστροφή του με ρόλο στο έργο Madame Melville. Συνεχίζει να εμφανίζεται τόσο σε ταινίες όσο και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο ρόλος του στην ταινία Saved!, του έφερε θετικές κριτικές. Ωστόσο, ο ρόλος του Culkin στην ταινία Sex and Breakfast τελείωσε με απογοήτευση καθώς η ταινία κυκλοφόρησε μόνοσε DVD.

Τα άλλα έργα του περιλαμβάνουν Poppy de Villeneuve, The Wrong Ferarri, 66 Scenes from America, Angry Video Game Nerd. Πίσω το 2019, ο ηθοποιός πήρε το ρόλο στο Changeland μαζί με την τωρινή του σύντροφο, Brenda Song.

macaulay culkin

  1. Ο Culkin έχει ένα παιδί με την Song. Οι δυο τους καλωσόρισαν το αγοράκι τους, τον Dakota Song Culkin στις 5 Απριλίου 2021, στο Λος Άντζελες. Ο γιος τους, ο οποίος πήρε το όνομά του από την αείμνηστη αδερφή του Dakota, ζύγιζε 6 κιλά τη στιγμή της γέννησής του. Σε δήλωσή τους είπαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι».
  1. Ο σκηνοθέτης Columbus είχε περάσει από οντισιόν εκατοντάδες παιδιά ηθοποιούς για τον ρόλο του Kevin στο Home Alone, ωστόσο ο Culkin ήταν ο καλύτερος για τον ρόλο. Ο Columbus υπέγραψε τον Culkin για τον ρόλο και τα γυρίσματα ξεκίνησαν. Κανείς δεν ήξερε εκείνη την εποχή τι μεγάλη επιτυχία θα ήταν το Home Alone, οπότε ο μισθός του Culkin ορίστηκε στα 100.000 δολάρια.

home alone

  1. Μπορεί ο Culkin να πρωταγωνιστούσε σε μια ταινία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ήταν ακόμα φτωχός. Ο διευθυντής κάστινγκ, Bill Hopkins, είπε ότι έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του για να πάει ο Culkin από και προς την πρόβα. Είπε επίσης ότι συχνά έβρισκε τον Culkin στα γόνατά του να ψάχνει για ρέστα που μπορεί να είχε ρίξει ο κόσμος.
  1. Παρόλο που ο Culkin ήταν ακόμα μικρό αγόρι, ο συμπρωταγωνιστής του, Joe Pesci, το θυμάται διαφορετικά. Ο Pesci είπε αργότερα ότι ο Culkin «δεν είναι σαν ένα εννιάχρονο. Είναι ήδη μεγάλος». Αναφερόταν στην ωριμότητα του Culkin στα γυρίσματα και στη διαδικασία του να είναι ηθοποιός.

macaulay culkin