ΝΕΑ

Ο πιο αγαπημένος James Bond θα γινόταν 92 ετών!

Θυμόμαστε τον μεγάλο Sean Connery

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Έκανε τους άνδρες να γνωρίσουν τον αγαπητό τους James Bond και τις γυναίκες να ονειρεύονται ότι θα γίνουν το γνωστό πλέον σε όλους μας Bond Girl.

Μπορεί μετά από εκείνον να υπήρξαν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί που να πήραν τον ρόλο του 007, ωστόσο εκείνος ήταν ο πρώτος που μας σύστησε τόσο δυναμικά τον πράκτορα.

Εκτός από τον πρώτο ηθοποιό που φόρεσε το κοστούμι του 007, ο Connery ήταν και εκείνος που ήταν περισσότερα χρόνια στον ρόλο. Για την ακρίβεια, 21 χρόνια ενώ ο Daniel Craig που βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 15 χρόνια.

Σήμερα ο Sean Connery, θα έκλεινε τα 92, γι'αυτό και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, 10 facts που ίσως να μην γνωρίζατε για τον ηθοποιό.

  1. Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστός ως Sean, το μικρό όνομα του ηθοποιού ήταν Thomas ενώ οι γνωστοί και φίλοι του τον φώναζαν Tommy.

sean connery

  1. Η πρώτη του δουλειά ήταν ως γαλατάς με το St Cuthbert’s Co-Operative Society στο Εδιμβούργο.
  1. Ο Sean εργάστηκε σε γραφείο τελετών πριν ασχοληθεί με την υποκριτική.
  1. Φέρεται να κατετάγη τρίτος στον διαγωνισμό Mr Universe το 1953, αν και υπάρχει κάποια διαφωνία σχετικά με το αν τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία Junior ή αν δεν κατάφερε να τοποθετηθεί στην κατάταξη «Tall Man».

sean connery

  1. Δώρισε τον μισθό του των 250.000 δολαρίων από τον ρόλο του ως Βασιλιάς Ρίτσαρντ στην ταινία του 1991, Robin Hood: Prince of Thieves, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
  1. Η εταιρεία παραγωγής ταινιών του, Fountainbridge Films, πήρε το όνομά του από την περιοχή του Εδιμβούργου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

sean connery

  1. Μετά την απόλυσή του από το Εμπορικό Ναυτικό λόγω έλκους στομάχου, εργάστηκε ως γυμνό μοντέλο για φοιτητές τέχνης στο Εδιμβούργο.
  1. Απέρριψε μια πρόταση να υποδυθεί τον Γκάνταλφ στη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ισχυριζόμενος ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τα μυθιστορήματα και ότι δεν ήθελε να γυρίσει στη Νέα Ζηλανδία για 18 μήνες.
  1. Η αγαπημένη του ταινία για τον Bond είναι η "From Russia with Love", όπως επιβεβαιώθηκε στο ABC News το 2002.
  1. Ο Connery παραλίγο να συμμετέχει στην ταινία του Bond «Skyfall» του 2012, αλλά ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες και οι παραγωγοί Μάικλ Γ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπρόκολι θεώρησαν ότι θα «αποσπούσε πολύ την προσοχή». Αντ' αυτού επιλέχθηκε ο Albert Finney.