ΝΕΑ

Οι Red Hot Chili Peppers θα λάβουν το Global Icon Award και θα εμφανιστούν ζωντανά στα MTV Video Music Awards 2022!

Οι Red Hot Chili Peppers θα λάβουν το Global Icon Award και θα εμφανιστούν ζωντανά στα MTV Video Music Awards 2022, τα οποία θα προβληθούν την Κυριακή 28 Αυγούστου από το Prudential Center στο Newark, N.J.

Οι Foo Fighters ήταν οι αποδέκτες του Global Icon Award πέρυσι. Το βραβείο Global Icon, το οποίο εισήγαγαν τα VMA από τα Μουσικά Βραβεία Ευρώπης του MTV (EMAs), «γιορτάζει έναν καλλιτέχνη ή συγκρότημα του οποίου η απαράμιλλη καριέρα και η συνεχής επίδραση και επιρροή διατήρησαν ένα μοναδικό επίπεδο παγκόσμιας επιτυχίας στη μουσική και όχι μόνο, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο σημάδι στη μουσική», σύμφωνα με το MTV.

Αυτή θα είναι η τέταρτη εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers στα VMA. Το συγκρότημα ερμήνευσε το "Give It Away" το 1992, το "Warped" το 1995 και το "Californication" το 2000, όταν έλαβε το Βραβείο Video Vanguard.

Φέτος, το συγκρότημα κέρδισε την 29η υποψηφιότητά του για VMA - και πρώτη από το 2006 - στην κατηγορία καλύτερης ροκ για το "Black Summer", το βασικό σινγκλ του 12ου στούντιο άλμπουμ τους, Unlimited Love. Το άλμπουμ μπήκε στο Billboard 200 στο Νο. 1 τον Απρίλιο, και έγινε ο πρώτος ηγέτης του συγκροτήματος μετά το Stadium Arcadium το 2006.

Με πληροφορίες από το Billboard.com