ΝΕΑ

Halle Berry: Ξεχωρίσαμε πέντε αγαπημένες μας ταινίες της

Χρόνια πολλά Halle Berry!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Η ηθοποιός και πρώην μοντέλο Χάλι Μπέρι σήμερα έχει γενέθλια!

Η Αμερικανίδα Χάλι Μπέρι για τηλεταινία «Introducing Dorothy Dandridge», πήρε Βραβείο Έμμυ, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild Award και NAACP Image Award. Για την ερμηνεία της στην ταινία με τίτλο «Ο Χορός των Τεράτων» πήρε υποψηφιότητα για Βραβείο BAFTA. Ακόμα, το 2002 κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, καθώς είναι η μόνη Αφροαμερικανίδα ηθοποιός που έχει κερδίσει το Όσκαρ. Σε συνέντευξή της έχει δηλώσει πως αισθάνεται βαθιά θλιμμένη που παραμένει η μοναδική μαύρη ηθοποιός που το έχει λάβει και πιο συγκεκριμένα έχει πει πως «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ηθοποιός πλάι μου είναι αποκαρδιωτικό».

Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το έκανε μαζί με τον Έντι Μέρφι, στην ρομαντική κωμωδία «Boomerang» αλλά και στην ταινία «Ο Πυρετός της Ζούγκλας». Επίσης η ηθοποιός έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες όπως στην οικογενειακή κωμωδία «Οικογένεια Φλίνστοουνς», στην ταινία «Bulworth», αργότερα το 1999 στην «Introducing Dorothy Dandridge» που κατάφερε και κέρδισε Βραβείο Έμμυ και Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Ταινία.

Η μοναδική Χάλι Μπέρι την δεκαετία του 2000 έγινε μία από τις υψηλά αμοιβόμενες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Πριν ασχοληθεί σοβαρά με την ηθοποιία, ήταν μοντέλο και μάλιστα συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς ομορφιάς, είχε βγει πρώτη αναπληρωματική Miss USA και το 1986 στον διαγωνισμό Miss World έλαβε την 6η θέση.

Με αφορμή τα γενέθλια της Χάλι Μπέρι ξεχωρίσαμε πέντε αγαπημένες μας ταινίες της και αποφασίσαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας!

1) "Catwoman"

2) "Bruised"

3) "Boomerang"

4) "Gothika"

5) "Απαγωγή"