ΝΕΑ

Αυτό το ήξερες για την Whitney Houston;

Η Whitney Houston ήταν μια από τις πιο αγαπητές τραγουδίστριες των 90’s. Τα κομμάτια της έχουν τραγουδηθεί απεριόριστες φορές, στις πιο ρομαντικές και συναισθηματικές στιγμές.

Ακόμη και 12 χρόνια μετά τον θάνατό της παραμένει από τις δυνατότερες φωνές στη μουσική. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που δεν ξέρουμε για την Whitney Houston.

Σαν σήμερα η Whitney Houston, είχε γενέθλια και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 facts που ίσως να μην γνωρίζατε για την τραγουδίστρια!

1) Σίγουρα δεν ήταν η μόνη διάσημη στην οικογένεια της

Η Whitney Houston είχε 2 αδελφόυς. Ο Michael είναι στιχουργός, ενώ ο ετεροθαλής αδελφός της Gary Garland είναι πρώην μπασκεμπολίστας και τραγουδιστής. Από την πλευρά της μητέρας της, ήταν πρώτη ξαδέλφη με τις Dionne Warwick και Dee Dee Warwick. Η νονά της ήταν η Darlene Love, ενώ όταν ήταν 8 είχε γνωρίσει την Aretha Franklin και την θεωρούσε πια θεία της. Τέλος, η μητέρα της ήταν μέλος του συγκροτήματος The Sweet Inspirations, οι οποίοι μάλιστα είχαν ανοίξει συναυλία του Elvis Presley.

2) Είχε στενή σχέση με την εκκλησία και το τραγούδι

Η Whitney Houston έκανε την πρώτη της «συναυλία» ή καλύτερα εμφάνιση σε εκκλησία. Η εκκλησία λεγόταν “New Hope Baptist Church” και βρισκοταν στο Newark στο New Jersey της Νέας Υόρκης. Εκεί μάλιστα, έμαθε να παίζει πιάνο. Το πρώτο τραγούδι που τραγούδησε ήταν το "Guide Me, O Thou Great Jehovah".


3) Πριν γίνει τραγουδίστρια, υπήρξε μοντέλο!

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο μέχρι που την είδε ένας φωτογράφος να τραγουδάει με τη μητέρα της στο Carnegie Hall. Ήταν η πρώτη «έγχρωμη» γυναίκα που έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό Seventeen. Είχε φωτογραφηθεί για μερικά από τα πιο διάσημα περιοδικά όπως το Glamour, το Cosmopolitan και το Young Miss. Επίσης εμφανίστηκε σε ένα διαφημιστικό για αναψυκτικά στην τηλεόραση του Καναδά. Σύμφωνα με τον τότε τύπο, η εμφάνισή της και το ότι έμοιαζε με το κορίτσι της διπλανής πόρτας ήταν αυτό που την έκανε αυτό που είναι.

4) Είχε χαρακτηριστεί ως η καλύτερη φωνή της χρονιάς το 1985

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ με τίτλο “Whitney Houston” το 1985, το περιοδικό Rolling Stones είχε χαρακτηρίσει την Whitney ως την καλύτερη φωνή της χρονιάς. Οι New York Times είχαν γράψει πως το άλμπουμ είναι «ένα εξαιρετικό, μουσικό άλμπουμ με ένα εκθαμβωτικό ταλέντο».

5) Έκανε την εμφάνιση της και στον κινηματογράφο!

Συγκεκριμένα η Whitney Houston έχει παίξει σε 3 ταινίες τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πρώτη ήταν φυσικά το “The Body Guard”, το 1992. Η δεύτερη ήταν το 1995 με τίτλο “Waiting to Exhale” και η τρίτη ήταν το “The Preacher’s Wife” το 1996. Παρόλο που το “The Body Guard έκανε μεγάλη επιτυχία στο Box Office με εισφορές άνω των 410 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, η Houston έλαβε το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού από τα Razzie Awards.

6) Το Soundtrack που της άλλαξε την ζωή

Το “I Will Always Love You” είναι ίσως και το πιο γνωστό κομμάτι της Whitney Houston. Όχι άδικα όμως. Το τραγούδι του “The Body Guard”, έγινε το soundtrack με τις περισσότερες πωλήσεις φτάνοντας τις 42 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το “I Will Always Love You” έγινε επίσημα και το 6ο τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

7) To Billboard την αγάπησε πολύ!

Εκτός από μοντέλο και ηθοποιός, αυτό που την χαρακτήριζε και την θυμόμαστε όλοι από εκεί, είναι σίγουρα η φωνή της. Γι’αυτό και υπήρξε μία από τις πιο διάσημες και αγαπητές τραγουδίστριες παγκοσμίως. Ήταν η μόνη τραγουδίστρια που ήταν 7 συνεχόμενες φορές στο Νο.1 του Billboard Ηοt 100 hits.

8) Είναι μια από τις τραγουδίστριες που πούλησε τα περισσότερα άλμπουμ!

Η Whitney Houston καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας της υπήρξε ιδιαιτέρως αγαπητή από το κοινό. Δεν φανταζόμασταν, ωστόσο, πόσο πολύ. Κατάφερε να πουλήσει με το ταλέντο της πάνω από 200 εκατομμύρια άλμπουμ ανά την υφήλιο!

9) Ήταν μεγάλη φιλάνθρωπος!

Η Whitney Houston είχε το δικό της φιλανθρωπικό ίδρυμα με όνομα “The Whitney Foundation”. Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, η τραγουδίστρια αποφάσισε να ξανα-κυκλοφορήσει το "The Star Spangled Banner" και τα έσοδα να δωριθούν στο “New York Firefighters 9/11 Disaster Relief Fund” και στο “the New York Fraternal Order of Police.” με αποδέκτες τους πυροσβέστες αλλα και τους πληγέντες της καταστροφής.

10) Θα τη βρείτε και στο βιβλίο Γκίνες!

Η Whitney Houston σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες είναι η γυναίκα με τα περισσότερα βραβεία στον κόσμο. Τα βραβεία της περιλαμβάνουν 2 βραβεία Emmy, 6 Grammy’s, 30 μουσικά βραβεία από το Billboard (γι’αυτό λέμε πως την αγαπούσε πολύ) και 22 American Music Awards. Και όχι μόνο. Στην συνολική καριέρα της έχει κερδίσει 415 βραβεία μέχρι και το 2010!