ΝΕΑ

Ο frontman των Rolling Stones γίνεται 79 και συνεχίζει να ροκάρει!

Χρόνια Πολλά Mick Jagger!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Mick Jagger είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σημαντικούς Βρετανούς μουσικούς της σύγχρονης εποχής. Εκτός από βασικός τραγουδιστής και συνθέτης των Rolling Stones, είναι ένας επιτυχημένος παραγωγός και ένας εκπληκτικός σόλο καλλιτέχνης.

Ο Mick έχει θέσει και διατηρεί το χρυσό πρότυπο για τη δημιουργικότητα για σχεδόν πέντε δεκαετίες ενώ έχει εμπνεύσει πολλούς νέους καλλιτέχνες με την σειρά του.

Μπορεί ο Jagger να σπούδασε στο διάσημο London School of Economics, τον κέρδισε όμως το πάθος του για το αμερικάνικο rhythm and blues και το rock’n’roll, μέχρι που ξεκίνησε να γράφει μουσική.

Ως frontman των Stones, ο Mick Jagger έγινε ένα από τα πρόσωπα και τις φωνές της δεκαετίας του 1960. Ηταν υπεύθυνος για μια εξαιρετική σειρά επιτυχημένων σινγκλ και άλμπουμ, από τα «Get Off My Cloud» και «(I Can't Get No) Satisfaction», μέχρι το Beggars Banquet και το Exile On Main Street.

Οι Rolling Stones ταίριαξαν με τους Beatles για τη μουσική δεξιοτεχνία και την ποιότητα του ήχου τους, παίζοντας στις μεγαλύτερες σκηνές παγκοσμίως με τον Jagger να βρίσκεται στην κορυφή.

Ο Mick υπήρξε ο άνθρωπος που οδήγησε το συγκρότημα προς την ανεξαρτησία από τη μουσική βιομηχανία, με την έναρξη της δικής τους δισκογραφικής Rolling Stones Records το 1971 και τη μετέπειτα επιτυχία με απεριόριστες συναυλίες σε αρένες και στάδια. Αυτή η οξυδερκής προσδοκία της εξέλιξης βοήθησε τους Rolling Stones να μετατραπούν σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα παγκοσμίως και σε μια σειρά ρεκόρ τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Αναγνωρισμένος για την επιχειρηματική του οξυδέρκεια και την επιτυχία του στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση της επωνυμίας Rolling Stones, ο Mick Jagger χρίστηκε ιππότης το 2003 από την Βασίλισσα Ελισάβετ.