ΝΕΑ

Η ταινία «Bullet Train», με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt, ανοίγει την αυλαία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

Πρεμιέρα στην 75η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, θα κάνει η κωμωδία δράσης «Bullet Train» του Ντέιβιντ Λιτς, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt, ο Michael Shannon, ο Aaron Taylor-Johnson, η Joey King και η Sandra Bullock.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί φέτος από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου και η ταινία θα προβληθεί δίπλα στην λίμνη Ματζόρε, στην πλατεία Πιάτσα Γκράντε με χωρητικότητα 8.000 θεατές.

Επιπλέον, στην Πιάτσα Γκράντε, θα προβληθούν οι ταινίες «Home Of The Brave», «Medusa Deluxe» και «You Will Not Have My Hate», μια ταινία βασισμένη στα απομνημονεύματα ενός άνδρα και του γιου του, όταν έχασε την σύζυγό του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπατακλάν το 2015.

Η πλατεία θα φιλοξενήσει επίσης, μια σειρά από αφιερώματα για τον ηθοποιό Matt Dillon, τον παραγωγό Jason Blum και τις σκηνοθέτιδες, Laurie Anderson και Kelly Reichardt.

Μάλιστα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα τιμήσει και τον Έλληνα σκηνοθέτη, διεθνούς φήμης, Κώστα Γαβρά, για τα όσα έχει προσφέρει στην 7η Τέχνη, ενώ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα προβληθούν δύο από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του, το «Διαμέρισμα δολοφόνων» (1965) και το «Un home de trop» (1967).

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Giona A. Nazzaro, δήλωσε: «Η επιλογή των ταινιών που συγκεντρώσαμε, αφού παρακολουθήσαμε και αξιολογήσαμε πάνω από 3.000 ταινίες έχει σκοπό να αποτελέσει το σήμα μιας εποχής και ενός κινηματογράφου εν δράσει», ενώ συνέχισε: «Μιας ιστορικής εποχής που κινείται ταυτόχρονα προς πολλές κατευθύνσεις και ενός κινηματογράφου που διερευνά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και το πώς μπορούμε να ζήσουμε σε αυτόν υπεύθυνα και βιώσιμα».