ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Courtney Love! Θυμόμαστε 5 ταινίες που μας έκαναν να την αγαπήσουμε!

Η Courtney Love είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, διεθνούς φήμης, που το 1989 αναδείχθηκε ως η κύρια τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Hole». Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, το 1964. Οι γονείς της χώρισαν, όταν ήταν έξι ετών και χρειάστηκε να μετακομίσει με τη μητέρα της στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών και αργότερα στο Νέλσον της Νέας Ζηλανδίας, επειδή εκείνη ξαναπαντρεύτηκε.

Τα παιδικά της χρόνια δεν ήταν εύκολα. Γράφτηκε στο Nelson College for Girls, από όπου και αποβλήθηκε, λίγο αργότερα, λόγω κακής συμπεριφοράς και η μητέρα της, την έστειλε ξανά πίσω στο Όρεγκον. Εκεί, σε ηλικία 14 ετών, συνελήφθη για κλοπή και φιλοξενήθηκε για ένα χρονικό διάστημα σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων.

Η Courtney Love, αφού έμεινε για ένα χρόνο στο Δουβλίνο και στο Λίβερπουλ, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ακολούθησε μια καριέρα ηθοποιού. Εμφανίστηκε σε δεύτερους ρόλους στις ταινίες του Alex Cox «Sid and Nancy» το 1986 και «Straight to Hell» το 1987, ενώ στη συνέχεια δημιούργησε το συγκρότημα «Hole» στο Λος Άντζελες, με κιθαρίστα τον Eric Erlandson.

Το συγκρότημα «Hole» κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, το 1991, ενώ το 1994 το δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο «Live Through This» είχε πλατινένιες πωλήσεις.

Το 1995, η Courtney Love, επέστρεψε στην υποκριτική κερδίζοντας υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της ως Althea Leasure στο «The People vs. Larry Flynt» του Milos Forman.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Love συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός σε ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού, όπως το «Trapped», ενώ το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ «America's Sweetheart».

Τα επόμενα χρόνια, εξαιτίας της υποτροπής της στα ναρκωτικά, αντιμετώπισε ορισμένα νομικά ζητήματα, τα οποία κατάφερε να επιλύσει και να επανέλθει στην υποκριτική συμμετέχοντας στις σειρές, «Sons of Anarchy» και «Empire». Παράλληλα, βέβαια, έγραφε νέα μουσική, όπως το τραγούδι «Mother» για τις ανάγκες της ταινίας τρόμου «The Turning».

Σήμερα, η Courtney Love, έχει γενέθλια και αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις 5 αγαπημένες μας ταινίες της.

The People vs. Larry Flynt

200 Cigarettes

Man on the Moon

Julie Johnson

Trapped