ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Ringo Starr! Θυμόμαστε 5 τραγούδια του που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε!

Από την Ειρήνη Γιαννακούρου

Ο Ρίτσαρντ Στάρκεϋ (Richard Starkey), aka Ρίνγκο Σταρ, είναι Άγγλος μουσικός, τραγουδιστής και ηθοποιός, πιο πολύ γνωστός ως ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «The Beatles».

Ο μουσικός, γεννήθηκε σε μία εργατική συνοικία του Λίβερπουλ, στις 7 Ιουλίου του 1940. Οι γονείς του, όπου ήταν και οι δύο εργάτες, χώρισαν όταν ήταν μικρός ο Ρίτσι και μεγάλωσε με τη μητέρα του. Ο Ρίτσαρντ Στάρκι, ήταν επιρρεπής στις αρρώστιες, καθώς όταν ήταν έξι ετών πέρασε ένα χρόνο στο νοσοκομείο με επιπλοκές σκωληκοειδίτιδας και σε ηλικία 13 ετών, για δύο χρόνια ακόμη σε σανατόριο, όταν διαγνώστηκε από πλευρίτιδα.

Όσο βρισκόταν στο σανατόριο, ξεκίνησε να ασχολείται με τα τύμπανα, όταν ένας νοσοκόμος του έδωσε τα δικά του παιδικά μουσικά όργανα, για να περνάει όμορφα την ώρα του. Με το που πήρε το εξιτήριο, δεν γύρισε στο σχολείο, αλλά άρχισε να ασχολείται με διάφορα επαγγέλματα και αργότερα δούλεψε σε μία τεχνική εταιρία, ως μαθητευόμενος ξυλουργός. Μάλιστα, μαζί με άλλους όπου εργάζονταν εκεί, έφτιαξαν ένα συγκρότημα σκιφλ και ήταν τα πρώτα του βήματα στη μουσική.

Το 1965, παντρεύτηκε την κομμώτρια Μορίν Κοξ (1946-1994) και απέκτησαν τρία παιδιά, με πιο γνωστό τον ντράμερ Ζακ Στάρκι. Το ζευγάρι όμως χώρισε το 1975 και το 1981 παντρεύτηκε την αμερικανίδα ηθοποιό Μπάρμπαρα Μπαχ.

Ο Ρίνγκο Σταρ, το καλοκαίρι του 1962 αντικατέστησε τον Μπεστ ως ντράμερ των Beatles. Αν και ήταν περιορισμένες οι φωνητικές του δεξιότητες, κατάφερε και κέρδισε τους θαυμαστές του συγκροτήματος με το χαμόγελό του και τον χαρακτήρα του. Επίσης, ανέλαβε να ερμηνεύσει μερικά τραγούδια των Beatles, όπως το «Boys» από το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος «Please Please Me» (1963), «Honey Don't» από το «Beatles for Sale» (1964), «Act Naturally» από «Help!» (1965), «Yellow Submarine» από το «Revolver» (1966) και «With a Little Help from My Friends» από το «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» (1967).

Μάλιστα, την δεκαετία του ‘70 είχε πολλές επιτυχίες, με τα τραγούδια «It Don't Come Easy» (1971), «Back Off Bugaloo» (1972), «Photograph» (1973) και τη διασκευή «You’re Sixteen» (1973).

Ο μοναδικός Ρίνγκο Σταρ, εκτός από τη μουσική ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία και παρουσίασε δύο άλμπουμ: «Postcards from the Boys» (2004) και «Photograph» (2015). Το 2015 έγινε μέλος στο «Πάνθεον του Ροκ εν Ρολ» («Rock and Roll Hall of Fame), ως μουσικός. Ακόμα, το 1965 υπήρξε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) και αργότερα το 2018 κατέκτησε τον τιμητικό τίτλο του «Ιππότη», το όνομά του συνδέθηκε με τον τίτλο «σερ».

Με αφορμή τα γενέθλια του Ρίνγκο Σταρ, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, 5 τραγούδια του που μας έκαναν να τον αγαπήσουμε!

1) Here Comes the Sun

2) Let’s Change The World

3) Teach Me To Tango (Visualizer)

4) Waiting For The Tide To Turn

5) Zoom In Zoom Out