ΝΕΑ

George Michael: Σε δημοπρασία το πιάνο του

Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς αναμένεται να βγει το πιάνο με ουρά Bechstein, του George Michael, το οποίο βρισκόταν στην οικία του, στο προάστιο Χάιγκεϊτ του Λονδίνου.

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του εκλιπόντος τραγουδιστή, ο οποίος το 1989 τιμήθηκε με το εμβληματικό βραβείο Silver Clef του Nordoff Robbins για την εξαιρετική συνεισφορά του στη μουσική του Ηνωμένου Βασιλείου, θέλησε να βοηθήσει τη φιλανθρωπική οργάνωση μουσικοθεραπείας, Nordoff Robbins και να της προσφέρει όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία.

Μάλιστα, η Σάντρα Σέμπρι, διευθύνουσα σύμβουλος της Nordoff Robbins, δήλωσε: «Η κληρονομιά του George Michael είναι τεράστια, όχι μόνο όσον αφορά τη συνεισφορά του στη μουσική, αλλά και την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του, όσον αφορά την παροχή βοήθειας».

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ζωντανά, την 1η Ιουλίου, στην τελετή απονομής των O2 Silver Clef Awards, αλλά μπορούν επίσης να συμμετάσχουν, θαυμαστές του τραγουδιστή απ΄ όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στο πλαίσιο της δημοπρασίας, ο πιανίστας Derek Paravicini θα παρουσιάσει ένα από τα τραγούδια του George Michael στο πιάνο.