ΝΕΑ

Η Lizzo δωρίζει 1 εκατομμύρια δολάρια για τον αγώνα υπέρ των αμβλώσεων μετά την κατάρευση του νόμου Roe v. Wade

Η Lizzo αναλαμβάνει δράση μετά την κατέρευση σχεδόν 50 ετών δικαιωμάτων την Παρασκευή όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε να ανατρέψει τη Roe v. Wade, την νομοθεσία που προστάτευε το ομοσπονδιακό δικαίωμα μιας γυναίκας να κάνει έκτρωση. Ως αποτέλεσμα της απόφασης, αναμένεται ότι 23 πολιτείες θα καταστήσουν παράνομη την άμβλωση σχεδόν αμέσως.

Η τραγουδίστρια πρόκειται να ξεκινήσει την περιοδεία της για να υποστηρίξει το επερχόμενο άλμπουμ της Special αυτό το φθινόπωρο και δεσμεύτηκε να δωρίσει 500.000 $ στην Planned Parenthood και στο Εθνικό Δίκτυο Ταμείων Αμβλώσεων (NNAF) από τα κέρδη.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η δράση και οι δυνατές φωνές», πρόσθεσε σε ένα επόμενο tweet. «@PPFA @AbortionFunds και οργανισμοί σαν αυτούς— θα χρειαστούν χρηματοδότηση για να συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα που πλήττονται περισσότερο από αυτή την απαγόρευση».

Τα κράτη μπορούν τώρα να αποφασίσουν τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα με το σώμα της – και αναμένεται ότι η άμβλωση θα είναι παράνομη σε τουλάχιστον 16 πολιτείες που προχωρούν. Τουλάχιστον 21 πολιτείες έχουν ήδη θεσπίσει νόμους ή συνταγματικές τροποποιήσεις σε μια προσπάθεια να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις, σύμφωνα με το CNN.