ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Ariana Grande! Θυμόμαστε τα αγαπημένα μας τραγούδια

Από τη Ρίτα Τριανταφύλλου

H Ariana Grande είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός. Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1993 και παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό της και μεγάλη επιρροή στα social media. Το πλήρες όνομά της είναι Ariana Grande Butera, εμπνευσμένο από μία ηρωίδα καρτούν. Αν και είναι γεννημένη στο Boca – Raton της Φλόριντα, έχει καταγωγή από την Ιταλία. Έτσι, άλλωστε, εξηγείται το νάζι και η τσαχπινιά της.

Από τα παιδικά της κιόλας χρόνια, ήξερε με τι ήθελε να ασχοληθεί και φαινόταν πως θα έχει μία λαμπρή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Ως παιδί τραγούδησε με το Fort Lauderdale Children's Theatre, παίζοντας έτσι τον πρώτο της ρόλο ως Annie, ενώ σε ηλικία 8 ετών τραγούδησε τον εθνικό ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών «The Star-Spangled Banner». Στα 10 της, ίδρυσε ένα γκρουπ με τίτλο «Kids Who Care», το οποίο εμφανίστηκε σε πολλές φιλανθρωπικές βραδιές και το 2007 κατάφερε να συγκεντρώσει 500.000 δολάρια για ομάδες που είχαν ανάγκη.

Η Ariana Grande, κληρονόμησε το γονίδιο της επιτυχίας από τη μητέρα της και τραγούδησε πρώτη φορά επί σκηνής το 2008, στα 13 της, στο θέατρο Broadway, όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Τηλεοπτικά, έγινε γνωστή παγκοσμίως από τη νεανική σειρά "Victorious", υποδυόμενη την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επανέλαβε και στη σειρά "Sam & Cat".

Η όμορφη και μικροκαμωμένη, Ariana Grande, με την εντυπωσιακή φωνή αποτελεί φαινόμενο, αφού μόλις στα 29 της χρόνια, πολλά από τα άλμπουμ της έχουν βρεθεί στο Νο1 στο Billboard 200 των Η.Π.Α. Μάλιστα, το τέταρτο άλμπουμ της με τίτλο «Sweetener», που κυκλοφόρησε το 2018, κατέρριψε το ρεκόρ για το ποπ άλμπουμ από γυναίκα με τα περισσότερα streams μέσα σε μία εβδομάδα, μετρώντας 126,7 εκατομμύρια ακροάσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες. Το 2018, το Billboard ονόμασε την Ariana Grande, Γυναίκα της Χρονιάς.

Λίγους μήνες μετά το «Sweetener», κυκλοφόρησε το πέμπτο της άλμπουμ με τίτλο «Thank U, Next», το οποίο έφτασε την πρώτη θέση στα iTunes σε διάστημα μόνο πέντε λεπτών από την κυκλοφορία του. Το άλμπουμ περιείχε τραγούδια, τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, όπως το ομότιτλο τραγούδι Thank U, Next, το 7 Rings και το Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored. Τα συγκεκριμένα τραγούδια έφτασαν την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη θέση στο Billboard Hot 100 και έτσι η Ariana Grande έγινε η πρώτη γυναίκα που το κατάφερε και παγκοσμίως η δεύτερη μετά τους «The Beatles», το 1964.

Thank U, Next

7 Rings

Break Up With Your Girlfriend, I'm Bored