ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Nicole Kidman! Θυμόμαστε 5 ταινίες που αγαπήσαμε!

Από τη Ρίτα Τριανταφύλλου

H Nicole Kidman είναι Αυστραλή ηθοποιός, από τις πιο σπουδαίες στη γενιά της. Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1967 στη Χονολουλού της Χαβάης και σε ηλικία 3 ετών επέστρεψε με την οικογένειά της στο Σίδνεϊ, όπου και μεγάλωσε.

Από τα εφηβικά της κιόλας χρόνια, φαινόταν ότι θα έχει μία λαμπρή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο με τις εμφανίσεις που έκανε σε μίνι τηλεοπτικές σειρές και τηλεταινίες. Μάλιστα, σε ηλικία 16 ετών αποφάσισε να σταματήσει το σχολείο και να ασχοληθεί με την υποκριτική. Ο πρώτος της σημαντικός ρόλος ήταν στην ταινία «Dead Calm» (Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου) του Φίλιπ Νόις, το 1989.

Από τότε έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και έχει διακριθεί για την ευρεία γκάμα των ρόλων που έχει ερμηνεύσει. Έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και Έμμυ, ενώ το 2006 ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το 1990, στα γυρίσματα της ταινίας «Days of Thunder» του Τόνι Σκοτ, ξεκίνησε η σχέση της με τον ηθοποιό Tom Cruise, τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία, με τον οποίο παντρεύτηκαν στα τέλη της ίδιας χρόνιας. To ζευγάρι υιοθέτησε δύο παιδιά και το 2001 χώρισε. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2006, η διάσημη ηθοποιός, παντρεύτηκε ξανά με τον τραγουδιστή, Keith Urban, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Η Nicole Kidman, εκτός από καταξιωμένη ηθοποιός, προσπαθεί στον ελεύθερο χρόνο της να βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες. Είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNIFEM (οργάνωση που μάχεται κατά της κακοποίησης των γυναικών και των δικαιωμάτων τους σε παγκόσμιο επίπεδο) από το 2006, αν και προτιμά να το κάνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αποφεύγει την πολυκοσμία, ενώ ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να πανικοβάλλεται, όταν ερμηνεύει σε θεατρική σκηνή.

Την δεκαετία 1999 – 2009, η καριέρα της απογειώθηκε. Η Nicole Kidman πρωταγωνίστησε σε ταινίες που άφησαν το στίγμα τους στον κινηματογραφικό κόσμο και την ξεχώρισαν.

Μάτια Ερμητικά Κλειστά

Το 1999, πρωταγωνίστησε με τον τότε σύζυγο της, Tom Cruise, στο ερωτικό θρίλερ «Μάτια Ερμητικά Κλειστά», το οποίο ήταν το κύκνειο άσμα του σκηνοθέτη, Stanley Kubrick, αφού πέθανε τέσσερις μέρες μετά την παρουσίαση της τελικής μορφής της ταινίας στα στούντιο της Warner Bros.

Moulin Rouge

Το 2001, η Nicole Kidman, πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Moulin Rouge», το οποίο απέσπασε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Α’ Γυναικείας Ερμηνείας και τέθηκε υποψήφιο για Όσκαρ.

Οι άλλοι

To 2001, επίσης, η Kidman, στην ταινία «Οι άλλοι» του Ισπανού – Χιλιανού σκηνοθέτη, Alejandro Amenábar, υποδύεται μια μάνα με δυο παιδιά, που πάσχουν από φωτοευαισθησία και ζουν απομονωμένοι σε ένα μεγάλο σπίτι. Η ταινία αυτή, αποτέλεσε κομβικό σημείο για την καριέρα της ηθοποιού και κέρδισε οχτώ βραβεία Γκόγια.

The Hours

To 2002, η Nicole Kidman, υποδύθηκε τη Βιρτζίνια Γουλφ στην ταινία «The Hours» του Stephen Daldry και για την ερμηνεία της βραβεύτηκε με Όσκαρ. Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρόλου, έμαθε να γράφει με το δεξί, παρόλο που είναι αριστερόχειρη.

Australia

Το 2008, η Nicole Kidman, συνεργάζεται ξανά με τον Baz Luhrmann, στην ταινία «Australia» και υποδύεται μια Αγγλίδα που φτάνει στην Αυστραλία, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να υπερασπιστεί τη γη που είχε κληρονομήσει.