ΝΕΑ

Χρόνια Πολλά Lionel Richie! Θυμόμαστε 5 αγαπημένα μας τραγούδια!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Lionel Richie είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Αμερικής. Είναι τραγουδιστής, παραγωγός, στιχουργός, ακτιβιστής, πατέρας. Τόσο λίγες λέξεις αλλα με τόση μεγάλη σημασία για να περιγράψουμε το μεγαλείο του.

Η καριέρα του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν έγινε μέλος του συγκροτήματος The Commodores.

Οι Commodores ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή funk και soul συγκροτήματα της εποχής, και ο Richie συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία τους. Ως τραγουδιστής, έγραψε και ερμήνευσε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, όπως τα "Easy" και "Three Times a Lady".

Η φωνή του Richie, με το βαθύ και γεμάτο συναίσθημα ύφος της, ξεχώρισε αμέσως και κέρδισε τις καρδιές του κοινού. Η επιτυχία του με τους Commodores τον ώθησε να ακολουθήσει μια σόλο καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το 1982, ο Richie κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ, το οποίο περιλάμβανε μεγάλες επιτυχίες όπως το "Truly" και το "You Are". Η σόλο καριέρα του απογειώθηκε με το άλμπουμ "Can't Slow Down" το 1983, που περιλάμβανε τα διάσημα τραγούδια "All Night Long (All Night)" και "Hello".

Ο Lionel Richie από το 2018 που είναι κριτής στο American Idol, έχει δώσει ευκαιρίες σε νέους να αναδείξουν το ταλέντο τους. Ένας καλλιτέχνης με τραγούδια και άλμπουμ που έχουν αφήσει εποχή και γράφουν ιστορία!

Σήμερα, ο Lionel Richie έχει γενέθλια και εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα 5 αγαπημένα μας τραγούδια!

1) Just To Be Close To You

2) Say You, Say Me

3) Three Times A Lady

4) All Night Long (All Night)

5) Endless Love (with Diana Ross)