ΝΕΑ

Η Jennifer Hudson μπήκε στη λέσχη των καλλιτεχνών EGOT

Στη λέσχη των καλλιτεχνών EGOT μπήκε η Τζένιφερ Χάντσον, όπου εκεί κέρδισε τέσσερα από τα σημαντικότερα βραβεία του τομέα της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, Emmy, Grammy, Oscar και Tony.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια μόλις έγινε η 17η καλλιτέχνης στην ιστορία και η τρίτη νεότερη που φέρει πλέον τον τίτλο EGOT, ακρωνύμιο από τα αρχικά των Emmy, Grammy, Oscar και Tony.

Μάλιστα, κατάφερε η Τζένιφερ Χλαντσον να κερδίσει βραβείο Tony ως παραγωγός του «A Strange Loop» του Μάικλ Ρ. Τζάκσον. Επίσης το βραβείο Καλύτερου Μιούζικαλ στην 75 τελετή απονομής των Tony Awards για τα επιτεύγματα στο θέατρο του Μπρόντγουεϊ, απέσπασε η θεατρική παράσταση.

Άρχισε το 2007 η πορεία της Χάντσον ως προς την κατάκτηση βραβείων, όταν όταν η ερμηνεία της στην ταινία «Dreamgirls» της έδωσε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου. Το 2009 κέρδισε το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ της, αργότερα στην κατηγορία Καλύτερο R&B Άλμπουμ κέρδισε βραβείο Grammy και το 2021 της χάρισε ένα Emmy ως εκτελεστική παραγωγό της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Baba Yaga».

Επίσης, η Τζένιφερ Χάντσον σε ηλικία 40 ετών, με τον τίτλο EGOT έγινε η νεότερη καλλιτέχνης με τον τίτλο, με τους Ρόμπερτ Λόπεζ και Τζον Λέτζεντ να προηγούνται, καθώς όταν μπήκαν στη λέσχη των βραβευθέντων, ήταν και οι δύο 39 ετών.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Χάντσον, πέρσι στη βιογραφική ταινία «Respect» μιμήθηκε την Αρίθα Φράνκλιν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ