ΝΕΑ

Θεάθηκε να πουλάει το περιοδικό των αστέγων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Αυτή την εβδομάδα, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βρέθηκε στους δρόμους του Λονδίνου να πουλάει τεύχη του περιοδικού των αστέγων Big Issue.

O Ουίλιαμ θεάθηκε την Τετάρτη κοντά στο Ουεστμίνστερ, φορώντας το κόκκινο γιλέκο και το καπελάκι της εταιρίας, τα χαρακτηριστικά σύμβολα των πωλητών. Συνήθως οι άστεγοι πωλούν το περιοδικό στους δρόμους και αποκτούν μερικά έσοδα από αυτές τις πωλήσεις.

Στο LinkedIn σε δημοσίευση, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Ουίλιαμ, ο συνταξιούχος αστυνομικός Μάθιου Γκάρντνερ, δήλωσε πως ο γαμπρός του βρήκε τον πρίγκιπα και και απόλαυσε «μια ιδιωτική στιγμή με τον μελλοντικό βασιλιά μας που ήταν σεμνός και εργάζεται ήσυχα στα παρασκήνια, βοηθώντας όσους έχουν ανάγκη».

«Το αποκορύφωμα αυτής της μοναδικής στιγμής ήταν όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρώτησε τον γαμπρό μου αν ήθελε να αγοράσει το Big Issue και εκείνος του απάντησε «Δεν έχω ψιλά». Τότε ο Ουίλιαμ έβγαλε ένα φορητό τερματικό καρτών. Αυτά δεν σου τα μαθαίνουν».

Στη Βρετανία οι άστεγοι χρησιμοποιούν περισσότερο POS, καθώς τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούν πάνω τους μετρητά έχει μειωθεί αρκετά.

Την ανάρτηση αυτή απέφυγε να σχολιάσει το γραφείο του Ουίλιαμ.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της έργου, οταν ήταν παιδιά, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του, ο Χάρι, πήγαιναν συχνά καταφύγια αστέγων μαζί με τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ