ΝΕΑ

Αγωγή κατά της εταιρείας παραγωγής της ταινίας «Top Gun: Maverick»

Η οικογένεια του Εχούντ Γιονάι, του συγγραφέα που αποτέλεσε έμπνευση για το «Top Gun» του 1986 κατέθεσε αγωγή κατά της Paramount Pictures για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούν τη νέα ταινία της σειράς: «Top Gun: Maverick».

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, η Paramount Global δεν εξασφάλισε εκ νέου τα δικαιώματα από την οικογένειά του Εχούντ Γιονάι για το άρθρο του "Top Guns", το οποίο δημοσιεύθηκε σε τεύχος του 1983 του περιοδικού California, για να κυκλοφορήσει τη νέα ταινία.

Η αγωγή επιδιώκει αποζημιώσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων κερδών από το «Top Gun: Maverick» και απαγορεύει στη Paramount να διανείμει την ταινία ή άλλες συνέχειες.

Η ταινία «Top Gun: Maverick» είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του φετινού box office, με έσοδα 291 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 548,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως τις πρώτες 10 ημέρες κυκλοφορίας της.

Σύμφωνα με το Deadline, εκπρόσωπος της Paramount απάντησε λέγοντας: «Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας σθεναρά».