ΝΕΑ

Στα σκαριά νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα!

Με πρωταγωνίστρια την Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία «Spencer» του 2021, στη σειρά «The Crown» του Netflix και στο θεατρικό μιούζικαλ «Diana: The musical», όπου έχουν θέμα την αείμνηστη Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες και προστίθεται τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε το εικονικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς, για το ντοκιμαντέρ του HBO «The Princess» όπου «στοχεύει να διερευνήσει τη συνενοχή όλων στον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα». Επίσης, χρησιμοποιείται αποκλειστικά αρχειακό υλικό, στην ταινία των βραβευμένων με BAFTA - Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, παραγωγούς των «Man on the Wire», «Sugarman» και «LA 92» διάρκειας 104 λεπτών.

Καθ’ όλη την διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης Εντ Πέρκινς έπρεπε να επιλέξει στιγμιότυπα από περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο, από αποσπάσματα ειδήσεων έως ηχογραφήσεις, φωτογραφίες, ακόμα και συνεντεύξεις με τον πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο και την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Το ντοκιμαντέρ δεν περιέχει συνεντεύξεις με κοντινά πλάνα και αφήγηση.

Στην προβολή του τρέιλερ του «The Princess», φαίνεται μία ανατριχιαστική σύνθεση από φλας φωτογραφικών καμερών, αδιάκριτους παπαράτσι αλλά και δημοσιογράφους και δείχνει ακόμα την υπερβολική δημοσιότητα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου δεχόταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα όλο το διάστημα των χρόνων της ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Επίσης από διάφορους δημοσιογράφους και συνεντεύξεις ακούγονται οι εξής φράσεις «η κατάρρευση αυτού του γάμου δίνει στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης πολύ λίγα για να ασχοληθούν» «η πριγκίπισσα ήταν το καλύτερο πράγμα για τη μοναρχία εδώ και δεκαετίες» και «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκαλούν τα προβλήματα».

Στο US Today Entertainment ο Εντ Πέρκινς ανέφερε πως «ελπίζει (αυτή η ταινία) να δίνει μια πιο σύνθετη κατανόηση τόσο της Νταϊάνα όσο και της σχέσης που έχουμε ακόμα με τη βασιλική οικογένεια, όπως προβάλλεται από τον Τύπο. Από πολλές απόψεις, μερικές από τις εντάσεις και τις ρήξεις που εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτή τη σχέση μπορούν να εντοπιστούν στη Νταϊάνα».

«Την ημέρα που πέθανε η Νταϊάνα, ήμουν 11 ετών και θυμάμαι ότι με ξύπνησαν οι γονείς μου, οι οποίοι ήταν πολύ συναισθηματικοί με αυτό, με έναν τρόπο που μου προκάλεσε έκπληξη. Υπήρχε αυτό το εθνικό κύμα θλίψης και πένθους που δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε και δεν νομίζω ότι το έχω ξαναδεί από τότε. Οι ενήλικες θρηνούσαν για αυτό το πρόσωπο σαν να ήταν η ίδια τους η μητέρα ή η κόρη τους» πρόσθεσε.

Το διάστημα από τον αρραβώνα της Νταϊάνα το 1981 με τον πρίγκιπα Κάρολο μέχρι τον θάνατο της πριγκίπισσας το 1997 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, ερευνά το ντοκιμαντέρ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ