ΝΕΑ

Νέα στοιχεία για το Φεστιβάλ Astroworld: 5.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Σοκ είχε προκαλέσει στην παγκόσμια σκηνή, όταν στο Μουσικό Φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας, θεατές λιποθυμούσαν και ποδοπατούνταν, με αποτέλεσμα να τραυμαστιστούν 5.000 άνθρωποι περίπου.

Σύμφωνα με δικαστική κατάθεση που αποτελεί μέρος των νομικών αγωγών κατά των διοργανωτών του Φεστιβάλ, μερικοί από τους τραυματίες χρείαστηκε να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες των δικηγόρων, των ανθρώπων αυτών, περισσότεροι από 700 τραυματίες είχαν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης, ενώ 1.600 ήταν λιγότερο σοβαρά τραυματισμένοι. Επίσης ανέφεραν, ότι οι τραυματισμοί άλλων 2.500 ατόμων, συνεχίζουν να εξετάζονται.

Στις 5 Νοεμβρίου, ενώ είχε ξεκινήσει η συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ, το πλήθος όρμησε στη σκηνή στο Φεστιβάλ στο NRG Stadium του Χιούστον και δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν, έγιναν εκατοντάδες αγωγές και καταγγελίες, κατά του Σκοτ, της διοργανώτριας εταιρείας Live Nation, της εταιρείας προβολής Scoremore LLC και άλλων, για βαριά αμέλεια και αποτυχία στον σχεδιασμό και την ασφαλή διοργάνωση της συναυλίας.

Για πρώτη φορά, μετά την τη συναυλία του Astroworld, τις πρώτες ημέρες του μήνα, ο Σκοτ έκανε δημόσια εμφάνιση, όταν ανέβηκε στη σκηνή των Billboard Awards.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων