ΝΕΑ

Κυκλοφορούν τα απομνημονεύματα του Bono, «Surrender: 40 Songs, One Story»

Tην πρώτη του έφοδο της λογοτεχνία έκανε, ο αρχηγός των U2, Bono κανονίζοντας τον Νοέμβριο την κυκλοφορία για τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story».

Μέσω του εκδοτικού οίκου Alfred A. Knopf (και σε μορφή audiobook μέσω του Penguin Random House) , έχει σκοπό να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου , το βιβλίο όπου περιλαμβάνει 576 σελίδες και με βάση τον τίτλο του διερευνά την προέλευση 40 βασικών τραγουδιών στη δισκογραφία των U2. Η ιστορία ζωής του Bono απλώνεται σε όλο το βιβλίο.

Το βιβλίο του δεν θα παρουσιάζει μόνο την μουσική του πορεία αλλά και λεπτομέρειες σημαντικές από την ζωή του και συγκεκριμένα «από τις πρώτες μέρες της ζωής του στο Δουβλίνο, συμπεριλαμβανομένης της ξαφνικής απώλειας της μητέρας του όταν ήταν 14 ετών, μέχρι το απίθανο ταξίδι των U2 που έγιναν ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο, μέχρι τα 20 χρόνια ακτιβισμού του αφιερωμένα στον αγώνα κατά του AIDS και της ακραίας φτώχειας» σημειώνεται σε δελτίο τύπου.

Ο Bono σε δήλωση του ανέφερε πως «Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο, ήλπιζα να σκιαγραφήσω με λεπτομέρεια αυτό που προηγουμένως είχα περιγράψει μόνο σε τραγούδια. Πρόσθεσε επίσης «Τους ανθρώπους, τα μέρη και τις δυνατότητες στη ζωή μου. Η παράδοση (surrender) είναι μια λέξη με νόημα για μένα. Μεγαλώνοντας στην Ιρλανδία τη δεκαετία του εβδομήντα με τις γροθιές μου ψηλά (μουσικά μιλώντας), δεν ήταν μια φυσική έννοια».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων