ΝΕΑ

Το νέο ντοκιμαντέρ «Let the Canary Sing» της Sony Music Entertainment για τη Cyndi Lauper

Μαζί με το συγκρότημα της «Blue Angel», η Σίντι Λόπερ το 1980 , αντιμετώπισε τον πρώην μάνατζερ της , Στίβεν Μασάρσκι όταν έκανε μήνυση για 80.000 δολάρια , επειδή είχαν μια δικαστική διαμάχη. Μάλιστα για το συγκρότημα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Το 1984 , αφού είχε ολοκληρωθεί η υπόθεση , η τραγουδίστρια είπε στο Rolling Stone πως ο δικαστής αναφώνησε: «Αφήστε το καναρίνι να τραγουδήσει! (Let The Canary Sing)».

Η Λόπερ παίρνει αυτή την ατάκα ως τίτλο του ντοκιμαντερ της , στη Sony Music Entertainment , όπου θα δώσει βάση στην πορεία της προς τη δόξα - από την ανατροφή της στην εργατική τάξη του Κουίνς στη Νέα Υόρκη, μέχρι την αλματώδη πορεία που ακολούθησε η καριέρα της, μέσα από συνολικά 11 studio albums, με πάνω από 50.000.000 πωλήσεις και βραβεύσεις Grammys, Emmys, Tonys, MTV Video Music Awards, Billboard Awards, American Music Awards.

Σε διαδικασία βρίσκεται τώρα ο «Let the Canary Sing» μέσω της αμερικανικής δισκογραφικής εταιρεία Sony Music Entertainment υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της βραβευμένης ντοκιμαντερίστριας Alison Ellwood.

«Όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι κι εγώ υπέθεσα ότι όταν η Σίντι Λόπερ έκανε ντεμπούτο στη μουσική σκηνή, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ήταν μία ακόμα νεαρή σταρ που απολάμβανε τη μεγάλη άνοδο δόξας και επιτυχίας εξαιτίας του MTV», είπε χαρακτηριστικά η Άλισον Έλγουντ και συνέχισε: «Τα μουσικά της βίντεο ήταν άγρια και πολύχρωμα, τα τραγούδια της όπως το "Girls Just Want to Have Fun" ήταν μεταδοτικά. Αλλά όπως αποδεικνύεται, η ιστορία της είναι μια ιστορία με σκληρά χτυπήματα, σκληρή δουλειά και σκληρή αποφασιστικότητα».

«Η Σίντι ήθελε όχι απλώς να ακούγεται η φωνή της, αλλά να εκφράζει την άποψή της. Το ντοκιμαντέρ θα είναι ένα πλήρες πορτρέτο της Σίντι Λόπερ με τα αληθινά της χρώματα να λάμπουν» πρόσθεσε .

Είπε επίσης «Όταν τραγουδάς λες μια ιστορία, είτε είναι προσωπική είτε κάποιου τρίτου. Γι αυτό επέλεξα μόνο τραγούδια που εγώ θα ήθελα να τραγουδήσω»

Είναι γνωστή για πολλές από τις επιτυχίες της όπως «Girls Just Want to Have Fun», «Time After Time», «True Colors» και «I Drove All Night» .

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων