ΝΕΑ

Προσφορά στέγης του Μπ.Κάμπερμπατς σε οικογένεια Ουκρανών προσφύγων

Στο sky News μίλησε ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και επιβεβαίωσε ότι θέλει και θα προσφέρει στέγη σε οικογένεια Ουκρανών προσφύγων στην κατοικία του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συγκεκριμένη οικογένεια εξαιτίας της ρωσικής εισβολής εγκατέλειψε την Ουκρανία.

«Διέφυγαν από την Ουκρανία. Παρακολουθώ την πρόοδό τους κάθε μέρα» είπε ο Άγγλος ηθοποιός. «Δυστυχώς, υποβάλλονται σε κάποια ιατρική περίθαλψη. Το να πω οτιδήποτε περισσότερο γι' αυτό θα ήταν παραβίαση του απορρήτου τους και πάρα πολλές πληροφορίες για το πότε θα έρθουν και τον τρόπο διαχείρισης θα εισέβαλαν στο δικό μου. Θέλω να τους δώσω λίγη σταθερότητα μετά την αναταραχή που έχουν βιώσει και αυτή είναι μέσα στο σπίτι μου».

Ο υποψήφιος για όσκαρ ηθοποιός Κάμπερμπατς ανέφερε μάλιστα πως βοηθάει πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία καλύπτοντας τους το κόστος της στέγασης τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης είναι σημαντικό να πούμε πως ο ηθοποιός έχει συνεργασία με ουκρανικές οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν και να καλύψουν το συνολικό κόστος στέγασης των συγγενών τους που εγκαταλείπουν τη χώρα καταγωγή τους.

Ο Κάμπερμπατς παρότρυνε και τους συναδέλφους του να βοηθήσουν , πριν γίνουν τα δικά του σχέδια οριστικά στο να προσφέρει στέγη σε μια ουκρανική οικογένεια.

«Πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιου είδους προσφυγικό... καταφύγιο εδώ για τους ανθρώπους που υποφέρουν» είπε ο Κάμπερμπατς. «Ο καθένας πρέπει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων