ΝΕΑ

Ο Bob Dylan ηχογραφεί ξανά κλασικά τραγούδια του με τον T Bone Burnett σε μια νέα μορφή ήχου υψηλής ποιότητας

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Την Τρίτη, ο T Bone Burnett αποκάλυψε ότι ήταν στο στούντιο με τον συνεργάτη του Bob Dylan και οι δυο τους εργάζονταν για την επανηχογράφηση ορισμένων από τα κλασικά τραγούδια του θρύλου.

Οι ηχογραφήσεις που επανεξετάστηκαν δημιουργήθηκαν για να παρουσιάσουν τα ολοκαίνουργια μέσα υψηλής ποιότητας Ionic Originals. Η εισαγωγή των Ionic Originals κάνει το ντεμπούτο της πρώτης ανακάλυψης στην αναπαραγωγή αναλογικού ήχου εδώ και περισσότερα από 70 χρόνια, σύμφωνα με μια έκδοση που ανακοινώνει τα νέα.

Λίγες λεπτομέρειες έχουν δημοσιευτεί σχετικά με το πότε μπορούμε να περιμένουμε να βγουν αυτές οι νέες ηχογραφήσεις του Dylan και ποια τραγούδια ηχογραφήθηκαν εκ νέου ή ποιο υλικό θα χρειαστεί για την αναπαραγωγή τους.

Ο Burnett έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να υποστηρίξει την υπεροχή του ήχου του αναλογικού ήχου. Η νέα εταιρεία του βραβευμένου με Grammy παραγωγού, NeoFidelity Inc., θα κυκλοφορήσει μια σειρά από Ionic Originals, με τις ηχογραφήσεις του Dylan να αποτελούν την πρώτη προσφορά της εταιρείας. Αν και η μορφή που θα κυκλοφορήσουν μοιάζει με βινύλιο, θα είναι ένα εντελώς νέο μέσο. Μια φωτογραφία που συνοδεύει την ανακοίνωση δείχνει τον Burnett να κρατά μια πιατέλα αλουμινίου στην οποία θα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις "Ionic Originals".

Σε ένα δελτίο τύπου, ο Burnett μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του για το νέο του εγχείρημα. «Ένα Ionic Original είναι η κορυφή του ηχογραφημένου ήχου. Είναι αρχειακή ποιότητα. Είναι μελλοντικό. Είναι ένα από ένα. Το Ionic Original όχι μόνο ισοδυναμεί με πίνακα, είναι πίνακας ζωγραφικής. Είναι βαμμένο με λάκα σε δίσκο αλουμινίου, με μια σπείρα χαραγμένη μέσα από τη μουσική. Αυτός ο πίνακας, ωστόσο, έχει την πρόσθετη ποιότητα να περιέχει αυτή τη μουσική, η οποία μπορεί να ακουστεί βάζοντας μια γραφίδα στη σπείρα και περιστρέφοντάς την».

Ο Burnett μίλησε επίσης για την προτίμησή του για τον αναλογικό ήχο έναντι του ψηφιακού ήχου, λέγοντας: «Όταν περιγράφεται η ποιότητα που ανεβάζει τον αναλογικό ήχο πάνω από τον ψηφιακό ήχο, χρησιμοποιείται συχνά η λέξη «ζεστασιά»», σημειώνει περαιτέρω ο Burnett. «Ο αναλογικός ήχος έχει περισσότερο βάθος, πιο αρμονική πολυπλοκότητα, περισσότερο συντονισμό, καλύτερη απεικόνιση. Το αναλογικό έχει περισσότερη αίσθηση, περισσότερο χαρακτήρα, περισσότερη αφή. Ο ψηφιακός ήχος έχει παγώσει. Ο αναλογικός ήχος είναι ζωντανός.”

Η ανακοίνωση ολοκληρώθηκε με την επιβεβαίωση της αποστολής της NeoFidelity Inc. και της Burnett «να ηχογραφούν καλλιτέχνες σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και να παρέχουν μια πλατφόρμα διανομής για τα Ionic Originals» και «να επαναφέρουν την αποτίμηση για ηχογραφημένη μουσική».

Με πληροφορίες από το Billboard.com