ΝΕΑ

Το Fantastic Beasts 3 έφτασε τα 150 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Το "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" καλωσόρισε μια αύξηση στις πωλήσεις εισιτηρίων στο διεθνές box office, αν και η τρίτη δόση της spinoff σειράς "Harry Potter" φαίνεται ήδη να έχει τελειώσει.

Το Σαββατοκύριακο, το «Fantastic Beasts 3» πρόσθεσε 71,7 εκατομμύρια δολάρια από 66 ξένες αγορές, ανεβάζοντας τον διεθνή απολογισμό της ταινίας στα 150,4 εκατομμύρια δολάρια. Μετά το ντεμπούτο του με λιγότερο από 43 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική, το «The Secrets of Dumbledore» έχει συγκεντρώσει 193,4 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα.

Το «The Secrets of Dumbledore», το οποίο φέρει ένα τεράστιο τίμημα 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα βασίζεται στο διεθνές box office για να βγάλει λεφτά στη θεατρική του προβολή. Οι δύο πρώτες ταινίες του «Fantastic Beasts» , οι οποίες ολοκληρώθηκαν με 814 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και 650 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αντίστοιχα , απέφεραν σχεδόν το 75% των εσόδων από πωλήσεις στο εξωτερικό.

«Το Fantastic Beasts δεν επρόκειτο ποτέ να διατηρήσει την επιτυχία του Χάρι Πότερ, αυτό ήταν ένα φαινόμενο που συναντούσε κανείς μια φορά σε μια γενιά», λέει ο David A. Gross, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία συμβούλων ταινιών Franchise Entertainment Research. «Ωστόσο, η σειρά παραμένει δυνατή στο εξωτερικό, παρά την μείωση στην Κίνα και τα μηδενικά έσοδα στη Ρωσία και την Ουκρανία».

Όπως αναφέρει ο Gross, το "Fantastic Beasts" έχει αγωνιστεί να ανταποκριθεί στη δημοτικότητα που καθορίζει το αυθεντικό blockbuster δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αλλά η πανδημία, καθώς και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν επίσης περιορίσει τις διεθνείς επιστροφές στο box office. Από την έναρξη της πανδημίας το 2020, μόνο πέντε ταινίες του Χόλιγουντ μπόρεσαν να αποφέρουν τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Με πληροφορίες από το Variety.com