ΝΕΑ

Celine Dion: Τα 5 αγαπημένα τραγούδια του κοινού

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα ή Αγγλικά. Η Celine Dion σε όποια γλώσσα και αν τραγουδάει μας συγκινεί πάντα και μας κάνει να μένουμε με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά. Είναι μια από τις πετυχημένες και διάσημες τραγουδίστριες και σίγουρα όλοι αγαπάμε μερικά από τα τραγούδια λίγο παραπάνω.

Αυτά είναι, λοιπόν, τα 5 αγαπημένα τραγούδια του κοινού.

1) “All By myself”

To “All by Myself” είναι ένα κομμάτι που κυκλοφόρησε το 1996 και ανήκει στο άλμπουμ “ Falling into You ”. Το τραγούδι μιλάει για μια κοπέλα που όλη της την ζωή διασκέδαζε, πέρναγε όμορφα και ανέμελα με τους φίλους της, μέχρι που ήρθε η στιγμή που όλοι της οι φίλοι έκαναν οικογένειες και παιδιά. Εκείνη τώρα έμεινε μόνη και έρχεται αντιμέτωπη με την μοναξιά και την ωριμότητα.

2) “The Power Of Love “

To “The Power Of Love”, κυκλοφόρησε το 1993 από το άλμπουμ “The Colour of My Love”. Υπάρχουν πολλές ερμηνείες για την σημασία του τραγουδιού, ωστόσο επικρατούν δύο. Η πρώτη αφορά μια γυναίκα, που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με τον έρωτα και η δεύτερη αφορά την μεγάλη αγάπη που νιώθει μια γυναίκα για τον σύντροφο της. Ένα πολύ ρομαντικό και δυνατό τραγούδι που όμως δεν τραγούδησε πρώτη φορά η Celine. To Original κομμάτι είναι της Jennifer Rush και παρόλο που η αρχική version του κομματιού είναι εξαιρετική, η δεύτερη version με την Celine είναι σίγουρα το κάτι άλλο…

3) “Just Walk Away”

Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1993, από το “The Colour of My Love”. Το “Just Walk Away” είναι ένα τραγούδι που μιλάει για δυο ανθρώπους που είναι βαθιά ερωτευμένοι και αγαπάει ο ένας τον άλλον τόσο πολύ, αλλά δεν μπορούν να είναι μαζί. Έχουν υποχρεώσεις, σχέσεις ή και γάμους που τους εμποδίζουν να είναι μαζί και τελικά αναγκάζονται να χωρίσουν.

4) “A New Day Has Come”

To “A New Day Has Come” είναι το κεντρικό κομμάτι και το τραγούδι που πήρε το όνομα του το άλμπουμ. Κυκλοφόρησε το 2002 και είναι αφιερωμένο στον γιό της Celine Dion που ήταν τότε μερικών μηνών. Σύμφωνα με την ίδια, το τραγούδι μιλάει μεν για τον γιό της, αλλά για όλο τον κόσμο μπορεί να σημαίνει την δύναμη, που χρειάζεται κάποιος να ανακτήσει και να σηκωθεί πάλι στα πόδια του.

5) “My Heart Will Go On”

Το τελευταίο και καλύτερο τραγούδι δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το “My Heart Will Go On”. Ένα κομμάτι που κυκλοφόρησε το 1998 είναι το Soundtrack της Οσκαρικής ταινίας «Τιτανικος». Μπορεί το τραγούδι να τρόμαζε την Celine Dion και να μην της άρεσε αρχικά, γιατί το 1991 είχε τραγουδήσει το Soundtrack της «Πεντάμορφη και το Τέρας», ωστόσο ήταν το κομμάτι που την έκανε να ξεχωρίσει. Με αυτό το τραγούδι κέρδισε 1 βραβείο Όσκαρ, 1 βραβείο Golden Globe και 4 βραβεία Grammy.

Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε την Celine Dion και σίγουρα τα τραγούδια της σημαίνουν κάτι για εμάς. Και εννοείται το 2023 που θα έρθει στην Ελλάδα θα μπορέσουμε να την απολαύσουμε και να συγκινηθούμε με τα τραγούδια της και από κοντά.