ΝΕΑ

Δείτε τους Arcade Fire να ερμηνεύουν νέα τραγούδια στο σόου τους για την Ουκρανία στη Νέα Ορλεάνη

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πλάνα από την ευνοϊκή συναυλία των Arcade Fire για την Ουκρανία στη Νέα Ορλεάνη χθες το βράδυ (14 Μαρτίου), που δείχνει το συγκρότημα να ερμηνεύει δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια. Πραγματοποιώντας στο Toulouse Theatre, όλα τα έσοδα από τη συναυλία «pay-what-you-can» θα ωφεληθούν από το ταμείο βοήθειας Plus1 Ukraine, το οποίο υποστηρίζει τον Ουκρανικό λαό μέσω μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια καθώς συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω TikTok και Instagram και αποσπάσματα από αυτήν την ηχογράφηση βλέπουν το συγκρότημα να ερμηνεύει το "Lightning I, II", ένα τραγούδι που πρόσφατα αποκάλυψαν ότι θα κυκλοφορήσει αυτήν την Πέμπτη (17 Μαρτίου).

Το συγκρότημα παρουσίασε επίσης ένα δεύτερο ακυκλοφόρητο κομμάτι, το «Age of Anxiety». Το τραγούδι δανείζεται στοιχεία από το «Memories of the Age of Anxiety», ένα 45λεπτο instrumental ambient κομμάτι που κυκλοφόρησαν για μια εφαρμογή διαλογισμού πέρυσι.

Παρακολουθήστε τους Arcade Fire να ερμηνεύουν τα «Lightning I, II» και «Age of Anxiety» στη συναυλία τους για την Ουκρανία παρακάτω:

Οι Arcade Fire μας προετοιμάσζουν για την επιστροφή τους τις τελευταίες εβδομάδες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι θαυμαστές του συγκροτήματος άρχισαν να μοιράζονται εικόνες από κρυπτικές καρτ-ποστάλ που είχαν λάβει στο ταχυδρομείο που έδειχναν το μήνυμα «μας έλειψες» πάνω από ένα πεντάγραμμο γεμάτο μουσικές νότες. Το ακολούθησαν μοιράζοντας ένα σύντομο απόσπασμα νέας μουσικής στον ιστότοπό τους.

Τον Νοέμβριο του 2020, οι Arcade Fire έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα νέο τραγούδι, το «Generation A», ενώ έπαιζε στην ειδική εκλογή του Stephen Colbert στις ΗΠΑ, αλλά μια στούντιο έκδοση δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει. Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος ήταν το «Everything Now» του 2017, το οποίο το NME έδωσε πέντε αστέρια σε μια κριτική κατά την κυκλοφορία.

Με πληροφορίες από το ΝΜΕ