ΝΕΑ

Box Office: «Ο Μπάτμαν» "Stays Strong" με 66 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο Σαββατοκύριακο

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Η κυκλοθυμική περιπέτεια υπερήρωων του Ρόμπερτ Πάτινσον «The Batman» επικράτησε ξανά στο box office.

Η ταινία της Warner Bros κέρδισε 66 εκατομμύρια δολάρια από 4.417 κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής στο δεύτερο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας της, ανεβάζοντας τα εγχώρια αποτελέσματα στα 238,5 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από μόλις 10 ημέρες στη μεγάλη οθόνη, το «The Batman» κατατάσσεται ως η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2022, καθώς και η δεύτερη ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις από την έναρξη του COVID-19. Μόνο το «Spider-Man: No Way Home», το οποίο απέφερε 792 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική, κέρδισε περισσότερα χρήματα στο εγχώριο box office τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων για το «The Batman» μειώθηκαν κατά 51% από το ντεμπούτο του 134 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι καλύτερο από τα περισσότερα σκηνικά κόμικ - πανδημία ή όχι. Οι πρόσφατες κυκλοφορίες της εποχής του COVID, όπως τα "The Suicide Squad", "Eternals", "Black Widow" και "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", έπεσαν κατακόρυφα από 53% σε 71% στις δεύτερες εξόδους τους. Και άλλες προσαρμογές της DC, όπως τα "Justice League", "Batman v Superman: Dawn of Justice" και "Wonder Woman", μειώθηκαν μεταξύ 43% και 69% μετά το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων του.

Στο διεθνές box office, το «The Batman» κέρδισε 66,6 εκατομμύρια δολάρια από 75 αγορές του εξωτερικού, ανεβάζοντας το παγκόσμιο σύνολο του στα τεράστια 463,2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι θετικές κριτικές και οι δυνατές από στόμα σε στόμα έχουν κάνει το κοινό να επιστρέφει στο «The Batman», στο οποίο συμπρωταγωνιστούν η Zoe Kravitz ως Catwoman και ο Paul Dano ως ο Riddler. Σε σκηνοθεσία του Ματ Ριβς, το PG-13 "The Batman" - το οποίο διαρκεί τρεις ώρες - ρίχνει μια σκληρή ματιά στις προηγούμενες μέρες του Μπρους Γουέιν ως "ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου".

Το «The Batman» με προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν μια απαραίτητη εμπορική επιτυχία για τη Warner Bros. Μετά την κυκλοφορία ολόκληρης της ταινίας του 2021 ταυτόχρονα στο HBO Max, το «The Batman» είναι η πρώτη αποκλειστική κυκλοφορία του στούντιο στους κινηματογράφους σε περισσότερους από 12 μήνες. Στο εξής, η Warner Bros. έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της να κρατήσει τις ταινίες της στους κινηματογράφους για 45 ημέρες πριν τοποθετήσει τους νέους της τίτλους στο HBO Max.

Χωρίς νέες κυκλοφορίες σε εθνικό επίπεδο, το "The Batman" δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τα εγχώρια charts. Σε μια μακρινή δεύτερη θέση, η προσαρμογή βιντεοπαιχνιδιού του Tom Holland "Uncharted" απέσπασε 9,2 εκατομμύρια δολάρια από 3.725 χώρους της Βόρειας Αμερικής. Μετά από τέσσερις εβδομάδες κυκλοφορίας, το PG-13 action-adventure κέρδισε 113 εκατομμύρια δολάρια. Το "Uncharted" ήταν επίσης δημοφιλές διεθνώς, προσθέτοντας 11,2 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο και ανεβάζοντας το σύνολο του στο εξωτερικό στα 187,9 εκατομμύρια δολάρια. Με 301 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το «Uncharted» συνεχίζει το σερί των εισπρακτικών συντριβών της Sony μετά τα «Ghostbusters: Afterlife» και «Spider-Man: No Way Home»

Μια ζωντανή ροή της συναυλίας «BTS Permission to Dance on Stage: Seoul» έφτασε στην τρίτη θέση, αποφέροντας 7 εκατομμύρια δολάρια από 803 αίθουσες. Αυτό το είδος προσέλευσης είναι βασικά μια υπερπαραγωγή για μια εκδήλωση «ζωντανής προβολής», ειδικά επειδή έπαιξε σε λιγότερες από 1.000 τοποθεσίες. Σε έναν σπάνιο αρραβώνα που κράτησε μόνο μία νύχτα, η HYBE και η Trafalgar Releasing μετέφεραν επίσης τη συναυλία —η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νότια Κορέα— στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Στο παγκόσμιο box office, οι προβολές συγκέντρωσαν τεράστια 32,6 εκατομμύρια δολάρια από 75 θεατρικές αγορές.

Στο Νο. 4, η περιπέτεια σκύλων PG-13 του Channing Tatum «Dog» κέρδισε 5,3 εκατομμύρια δολάρια από 3.407 χώρους. Αυτές οι εισπράξεις ανεβάζουν τον εγχώριο απολογισμό της ταινίας στα 47,8 εκατομμύρια δολάρια. Το «Spider-Man: No Way Home» τερμάτισε το Σαββατοκύριακο στην πέμπτη θέση, κερδίζοντας 4,07 εκατομμύρια δολάρια από 2.702 οθόνες. Το μεγαθήριο των κόμικ της Sony κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη πεντάδα από το ντεμπούτο του, κάτι που είναι εντυπωσιακό γιατί η ταινία άνοιξε στους κινηματογράφους πριν από 13 εβδομάδες.

Μέχρι να βγει στη μεγάλη οθόνη στις 25 Μαρτίου η ρομαντική κωμωδία της Σάντρα Μπούλοκ και του Τσάνινγκ Τέιτουμ «The Lost City», το «The Batman» θα έχει τον ελεύθερο έλεγχο στις σκηνές του κινηματογράφου. Αν και η προσέλευση και οι πωλήσεις εισιτηρίων δυσκολεύονται να ανακάμψουν, το Χόλιγουντ ελπίζει ότι αρκετές επερχόμενες κυκλοφορίες, όπως τα «Morbius», «Sonic the Hedgehog 2» και «Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore», θα βοηθήσουν τα έσοδα από τα εισιτήρια να πλησιάσουν τα προηγούμενα. - ύψη ​​πανδημίας.

«Εάν οι κινηματογραφικές κινηματογραφικές δραστηριότητες φτάσουν σε επίπεδο -20% κάτω από τα επίπεδα του 2019 πριν από το τέλος του έτους, αυτό θα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», λέει ο David A. Gross, ο οποίος διευθύνει την εταιρεία συμβούλων ταινιών Franchise Entertainment Research.

Με πληροφορίες από το Variety