ΝΕΑ

Το αστέρι του TikTok, Sam Ryder, φέρεται να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision 2022

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σταρ του TikTok, Sam Ryder, θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Σύμφωνα με τη The Mirror, τα αφεντικά του BBC ετοιμάζονται να αποκαλύψουν το viral αστέρι ως τον φετινό συμμετέχοντα με το πρόσφατο σινγκλ του «Space Man». Ο Ράιντερ βρήκε μεγάλη αναγνώριση αφού άρχισε να δημοσιεύει εξώφυλλα και κομμάτια καραόκε στο σπίτι στην αρχή του lockdown τον Μάρτιο του 2020. Μέχρι το τέλος του έτους, στέφθηκε ο πιο δημοφιλής λογαριασμός καλλιτέχνη του TikTok. Με 7,7 εκατομμύρια ακόλουθους και μια σειρά από διάσημους θαυμαστές, συμπεριλαμβανομένων των Justin Bieber και Alicia Keys, ο Ryder εμφανίστηκε πρόσφατα για μια παράσταση στο NME Home Sessions.

Ανακοινώθηκε πέρυσι ότι η TaP Music –η παγκόσμια εταιρεία έκδοσης και διαχείρισης μουσικής πίσω από τις Dua Lipa και τη Lana Del Rey– θα συνεργαστεί με το BBC για να επιλέξει ένα κομμάτι και έναν καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Εντωμεταξύ, η Ρωσία απαγορεύτηκε πρόσφατα να συμμετάσχει στη φετινή Eurovision μετά τις αντιδράσεις σε προηγούμενη δήλωση των διοργανωτών ότι η χώρα θα μπορούσε να διαγωνιστεί παρά την έναρξη μιας στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία. Η Ουκρανία διέκοψε επίσημα τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία και κήρυξε στρατιωτικό νόμο, αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε επίθεση στο γειτονικό έθνος τον περασμένο μήνα.

Η συμμετέχουσα της Ουκρανίας, η Alina Pash, δεν θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρα της στη φετινή εκδήλωση, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα ο διαγωνισμός. Μεταξύ εκείνων που διεκδικούν να διαγωνιστούν είναι οι Iceland's Daughters of Reykjavík και οι Σκανδιναβοί γείτονες The Rasmus. Η Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο PalaOlimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, με τον Μεγάλο Τελικό να έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου. Την περσινή Eurovision κέρδισε το ιταλικό συγκρότημα Måneskin.

Με πληροφορίες από το NME