ΝΕΑ

Ο Bob Dylan εκδίδει βιβλίο για την τέχνη της σύνθεσης τραγουδιών!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Ο Bob Dylan ο θρυλικός τραγουδιστήςδίνει στους θαυμαστές του μια πρώτη ματιά από το επερχόμενο βιβλίο του, όπως ανακοίνωσε η εκδοτική εταιρεία Simon & Schuster.

Το “Philosophy of Modern Song”, την οποία ο Dylan άρχισε να γράφει το 2010, εμβαθύνει στην τέχνη της σύνθεσης τραγουδιών. Το βιβλίο περιλαμβάνει περισσότερα από 60 δοκίμια που επικεντρώνονται σε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, που εκτείνονται από τον Elvis Costello έως τη Nina Simone, όπου αναλύει «την παγίδα των εύκολων ομοιοκαταληκτών, αναλύει πώς η προσθήκη μιας συλλαβής μπορεί να μειώσει ένα τραγούδι. Σε όλο το βιβλίο, περιλαμβάνονται σχεδόν 150 προσεκτικά επιμελημένες φωτογραφίες καθώς και μια σειρά από riff που, μαζί, μοιάζουν με ποίημα.

bob

«Η δημοσίευση του καλειδοσκοπικά λαμπρού έργου του Bob Dylan θα είναι μια διεθνής γιορτή τραγουδιών ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας», δήλωσε ο Jonathan Karp, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Simon & Schuster. «Η Φιλοσοφία του Μοντέρνου Τραγουδιού θα μπορούσε να είχε γραφτεί μόνο από τον Bob Dylan. Η φωνή του είναι μοναδική και το έργο του μεταφέρει τη βαθιά του εκτίμηση και κατανόηση των τραγουδιών, των ανθρώπων που ζωντανεύουν αυτά τα τραγούδια και τι σημαίνουν τα τραγούδια για όλους μας».

Το “The Philosophy of Modern Song” είναι το πρώτο βιβλίο νέας γραφής μετά το Dylans Chronicles, Volume One, που εκδόθηκε το 2004. Η κυκλοφορία έρχεται επίσης μόλις δύο χρόνια αφότου ο Dylan παρουσίασε το 39ο στούντιο άλμπουμ του, Rough and Rowdy Ways. Το The Philosophy of Modern Song θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 8 Νοεμβρίου 2022.

Με πληροφορίες από το Billboard