ΝΕΑ

Ημέρα της Γυναίκας: 5 γυναίκες της μουσικής που μας άλλαξαν τη ζωή!

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζουμε τη γυναίκα. Τη μητέρα, την αδελφή, την κόρη, την εργαζόμενη. Εκείνη που δεν έχει χρόνο για τον εαυτό της επειδή όλη μέρα φροντίζει να μην λείψει τίποτα από τα παιδιά της αλλά και την ελεύθερη γυναίκα που κυνηγάει το όνειρό της και ζεί την ζωή της ανέμελα και όπως εκείνη ορίζει.

Σήμερα γιορτάζουμε όλων των ειδών τις γυναίκες. Τις μαχήτριες. Που κάθε μέρα παλεύουν για τη ζωή τους αλλα και όλες εσάς που σκέφτεστε τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο με την παρέα σας.

Οι γυναίκες στην μουσική έχουν αλλάξει την νοοτροπία που υπήρχε τις προηγούμενες δεκαετίες και κυριαρχούν πλέον στο χώρο. Πολλές από αυτές έχουν σπάσει τα ισχυρότερα ρεκόρ και βρίσκονται στην κορυφή. Με τη μουσική τους μας άλλαξαν τη ζωή και μας δίδαξαν τι πάει να πεί γυναίκα, δυναμική, ανεξάρτητη και ερωτεύσιμη.

Θυμόμαστε, λοιπόν, μαζί, 5 γυναίκες που με τη μουσική τους μας άλλαξαν τη ζωή.

1) Mariah Carey

Η γυναίκα που αν ήταν χρώμα, θα ήταν το κόκκινο. Η φλόγα της, το πάθος για την μουσική και φυσικά η φωνή της που φτάνει άπιαστες νότες, την κάνουν να ξεχωρίζει. Και φυσικά, χωρίς εκείνη τα Χριστούγεννα θα ήταν απλά μια γιορτή!

2) Cher

Ο δυναμισμός και το χιούμορ της Cher είναι τα στοιχεία που την έκαναν αμέσως να διαφέρει και φυσικά να πετύχει. Τα μακριά, μάυρα και ίσια της μαλλιά είναι το σήμα κατατεθέν της και η μουσική της εκπέμπει το δυναμισμό που όλες χρειαζόμαστε.

3) Madonna

Η Βασίλισσα της ποπ είναι σίγουρα η γυναίκα που έφερε τα πάνω – κάτω στη μουσική βιομηχανία και έδειξε πως ήρθε για να μείνει. Η ποπ μουσική αντικειμενικά της «ανήκει» ενώ τα τραγούδια της σε συνδυασμό με τον χορό -που τόσο αγαπάει- είναι εκείνα που την έφτασαν στην κορυφή.

4) Adele

Η Adele είναι σίγουρα το πρόσωπο της δεκαετίας και το πάθος της για τη μουσική μας έκανε να την αγαπήσουμε. Εκείνη, μπορεί να ήταν μόλις 19 χρονών όταν ξεκίνησε την καριέρα της, όμως κατάφερε με τη μουσική της να αγγίξει τις καρδιές ανθρώπων όλων των ηλικιών και ακόμα και τώρα να θεωρείται μία από τις πιο πετυχημένες και αγαπητές γυναίκες παγκοσμίως.

5) Celine Dion

Τι να πρωτοπούμε για τη Celine Dion. Για το ταλέντο της; Τη φωνή της; Τη μουσική της; Το μόνο σίγουρο είναι πως η Celine Dion έχει καταφέρει να μας κάνει να δακρύσουμε από τη συγκίνηση αλλα και με την μοναδική φωνή της άπειρες φορές. Μια γυναίκα που τραγουδάει για τον έρωτα και την αγάπη και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικά είναι μερικά πράγματα στη ζωή!