ΝΕΑ

Καλλιτέχνες ακυρώνουν τις συναυλίες τους στη Ρωσία: Ανακοινώσεις από Nick Cave και Iggy Pop

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Οι Nick Cave & The Bad Seeds ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους στη Ρωσία και την Ουκρανία «υπό το φως της επικαιρότητας». Το ίδιο έκανε και ο Iggy Pop με τους Bring Me The Horizon, οι οποίοι ακύρωσαν και τις δύο προγραμματισμένες ζωντανές.

Ο Iggy ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στο πρωτότυπο σόου στο φεστιβάλ Park Live στη Μόσχα στις 10 Ιουλίου μαζί με τους Frank Carter & The Rattlesnakes. Οι Nick Cave & The Bad Seeds από την άλλη, θα ερμήνευαν μερικές από τις μεγαλύτερες τους επιτυχίες στο Bol Festival στη Μόσχα της Ρωσίας στις 18 Ιουνίου ήταν προγραμμαρισμένο να εμφανιστούν και στο Κίεβο της Ουκρανίας στις 19 Αυγούστου ως μέρος μιας ευρύτερης σειράς ημερομηνιών για το 2022.

Μέσα από ανάρτηση στα social media, το συγκρότημα είπε ότι «δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να ακυρώσουν» τις παραστάσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Το συγκρότημα ακολούθησε τα βήματα των Iggy Pop, Yungblud, Green Day, Bring Me a Horizon και Franz Ferdinand σε διακοπή των περιοδειών λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης.

«Οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι προς τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, τον ηρωικό ηγέτη τους και όλους όσους υποφέρουν από αυτόν τον παράλογο πόλεμο», συνέχισε το μήνυμα των Bad Seeds. «Ουκρανία, στεκόμαστε στο πλευρό σας, και με όλους εκείνους στη Ρωσία που αντιτίθενται σε αυτή τη βάναυση πράξη, και προσευχόμαστε αυτή η τρέλα να τελειώσει σύντομα. Nick Cave & The Bad Seeds.»

Το ίδιο έκαναν και οι εκπρόσωποι του Solo Music Agency, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι η εμφάνιση του Iggy στην εκδήλωση δεν θα συνεχιστεί πλέον.

«Υπό το φως των τρεχόντων γεγονότων, αυτό είναι απαραίτητο», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση. «Οι σκέψεις μας είναι με τους Ουκρανούς και όλους τους γενναίους ανθρώπους που αντιτίθενται σε αυτή τη βία και επιδιώκουν την ειρήνη».

Με πληροφορίες από το nme.com