ΝΕΑ

Ακούμε την συμμετοχή της Ισλανδίας στην φετινή Eurovision

Από την Γεωργία Θεοδωρίδου

Οι προετοιμασίες για την φετινή Eurovision στην Ιταλία «τρέχουν» και οι διαγωνιζόμενοι προετοιμάζονται για να φτάσουν στον τελικό του διαγωνισμού και στο έπαθλο. Οι Daughters of Reykjavík, μοιράστηκαν το τραγούδι με το οποίο ελπίζουν να εκπροσωπήσουν την Ισλανδία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 2022.

Η οκταμελής ραπ κολεκτίβα είναι προς το παρόν το φαβορί για να προχωρήσει ο ζωντανός τηλεοπτικός διαγωνισμός της Ισλανδίας Söngvakeppnin, ο οποίος θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της χώρας για τον φετινό διαγωνισμό στο Τορίνο.

«Το «Turn This Around» είναι ένα τραγούδι που αντιπροσωπεύει την ενέργεια που διαθέτουν και δίνουν οι Daughters of Reykjavík», είπε η μπάντα για το νέο κομμάτι.

«Είναι ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κινηθούν, να αλλάξουν, να αναλάβουν δράση και να αγαπήσουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Αντιπροσωπεύει τον χώρο που μπορούμε να καταλάβουμε αν το επιλέξουμε καθώς και τα πράγματα που μπορούμε να δώσουμε».

Ακούστε το "Turn This Around" παρακάτω.

Οι Daughters of Reykjavík ανακοίνωσαν ότι σχεδίαζαν να υποβάλουν υποψηφιότητα για να γίνουν η συμμετοχή της Ισλανδίας στη Eurovision 2022, νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο. Οι συμμετοχές στο Söngvakeppnin 2022 χωρίζονται σε δύο ημιτελικούς, με το δεύτερο σετ να διεξαχθεί το Σάββατο (5 Μαρτίου). Οι Daughters of Reykjavík θα συμμετάσχουν στους Amarosis, Stefán Óli, Haffi Haff, Stefanía Svavarsdóttir, Sigga, Beta and Elín, Markéta Irglová, SUNCITY & SANNA, Katla και Hanna Mia και The Astrotourists στον διαγωνισμό.

Αλλού, οι Σκανδιναβοί γείτονες της Ισλανδίας, η Φινλανδία, θα εκπροσωπηθούν από τον The Rasmus στη Eurovision 2022, αφού το συγκρότημα κέρδισε σαρώνοντας με το τραγούδι τους «Jezebel», το οποίο συνέγραψε και παρήγαγε ο προηγούμενος συνεργάτης Desmond Child (KISS, Aerosmith)

Η Ρωσία έχει απαγορευτεί να συμμετάσχει στη φετινή Eurovision μετά τις αντιδράσεις σε προηγούμενη δήλωση των διοργανωτών που έλεγαν ότι η χώρα θα μπορούσε να διαγωνιστεί παρά την έναρξη μιας στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία διέκοψε επίσημα τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία και κήρυξε στρατιωτικό νόμο, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε επίθεση στο γειτονικό έθνος την Πέμπτη (24 Φεβρουαρίου).

Η συμμετέχουσα της Ουκρανίας, η Alina Pash, δεν θα εκπροσωπεί πλέον τη χώρα της στη φετινή εκδήλωση, ανακοίνωσε επίσης ο διαγωνισμός. Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ουκρανίας UA:PBC αντέστρεψε την απόφασή του να είναι η Pash εκπρόσωπος της χώρας μετά από έρευνα για ένα ταξίδι που έκανε το 2015 στην Κριμαία, μια περιοχή που η Ρωσία κατέλαβε τον έλεγχο το 2014.

Η Eurovision 2022 θα πραγματοποιηθεί στο PalaOlimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, με τον Μεγάλο Τελικό να έχει οριστεί για τις 14 Μαΐου. Την περσινή Eurovision κέρδισε το ιταλικό συγκρότημα Måneskin.

Με πληροφορίες του NME