ΝΕΑ

Σαν σήμερα είχε γενέθλια ο George Harrison! 10 Facts που ίσως δεν ήξερες για τους Beatles

Από την Εριφύλλη Ράφτη

Οι The Beatles ήταν σίγουρα ένα συγκρότημα που άφησε εποχή. Μέχρι και πριν δεκαετία θεωρούνταν το «καλύτερο» συγκρότημα που υπήρξε ποτέ. Μέχρι που έδωσαν την σκυτάλη στους One Direction.

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr. Τέσσερα ονόματα που θα μείνουν στην ιστορία για το έργο και το απεριόριστο ταλέντο τους.

Σαν σήμερα, είχε γενέθλια ο George Harrison και εμείς για να το τιμήσουμε αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 Facts που ίσως να μην ξέρατε για τους The Beatles.

  1. Στις 20 Αυγούστου 1969 ήταν η τελευταία φορά που ηχογράφησαν και οι τέσσερις Beatles μαζί. Ολοκλήρωσαν το «I Want You (She’s So Heavy»).
  1. Το «Strawberry Fields» αναφέρεται σε ένα σπίτι του στρατού κοντά στο σημείο όπου ζούσε ο John στο Woolton του Λίβερπουλ, εκτός από το ότι το μέρος δεν έχει «s» στο τέλος. είναι το Strawberry Field.
  1. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι Beatles έχουν φτάσει στην κορυφή των charts με δεκαπέντε διαφορετικά άλμπουμ. Στην Αμερική, υπήρξαν 20 σινγκλ που ήταν στην κορυφή του Billboard Hot 100 και 19 άλμπουμ που έγιναν Νο. 1 στα τσαρτ άλμπουμ του Billboard.
  1. Όταν ξεκίνησαν την καριέρα τους ήταν γνωστοί με το όνομα “ The Silver Beetles”, ένα όνομα που στην πορεία εκτός από ορθογραφία, έμεινε και σκέτο “The Beatles”. Όμως, εκείνοι που έφτιαξαν το συγκρότημα δεν ήταν άλλοι από τον Paul McCartney και τον Ringo Starr.
  1. Χρειάστηκαν 129 ημέρες και 400 ώρες στο στούντιο για να ηχογραφηθεί και να ολοκληρωθεί το “ Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.
  1. Οι Beatles είχαν ονομαστεί οι καλλιτέχνες με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο για τον 20ο αιώνα.
  1. Στο άλμπουμ “With the Beatles”, επτά τραγούδια δεν γράφτηκαν από τους Lennon και McCartney ,ένα από αυτά είναι το «Don’t Bother Me», του George Harrison.
  1. Μεταξύ των ανθρώπων που τραγουδούν τα φωνητικά στο “All You Need Is Love” είναι οι: Mick Jagger, Keith Richards, Marianne Faithfull, Jane Asher, Mike McCartney, Pattie Harrison, Eric Clapton, Graham Nash, Keith Moon, Hunter Davies και Gary Leeds των Walker Brothers.
  1. Υπάρχουν περισσότερες από 3.000 ηχογραφημένες εκδοχές του «Yesterday» του Paul McCartney.
  1. Ο George Harrison τραγουδά σε δύο από τα κομμάτια του άλμπουμ “Please Please Me”. Στο “Do You Want To Know A Secret” και στο “Chains” ενώ μοιράζεται τα βασικά φωνητικά με τον John Lennon και τον Paul McCartney.