ΝΕΑ

Μετά από 55 χρόνια ενώθηκε μια σελίδα με στίχους του Τζίμι Χέντριξ που ήταν σκισμένη στα δύο!

Μετά από 55 χρόνια επανενώθηκε ένα χειρόγραφο με στίχους το οποίο ήταν υπογεγραμμένο από τον Τζίμι Χέντριξ, όπου ο ίδιος το είχε κόψει σε δύο κομμάτια και το έδωσε σε δύο θαυμάστριες του.

Τον Φεβρουάριο του 1967 ο καλλιτέχνης έδωσε συναυλία αντικαθιστώντας το Jack Μπέρι o όποιος είχε ακυρώσει την εμφάνισή του, στο bath Pavilion, στο Μπαθ της Αγγλίας. Πριν από την συναυλία λοιπόν δύο νεαρές τότε Γυναίκες ηλικίας 15 και 16 ετών, περίμεναν να πάρουν αυτόγραφο από τον καλλιτέχνη. Επειδή δεν είχαν χαρτί ο Τζίμι Χέντριξ έκοψε μία σελίδα από το σημειωματάριο του, την έσκισε στην μέση και στη συνέχεια υπέγραψε και έδωσε στην καθεμία από ένα τμήμα του χαρτιού.

Οι δύο γυναίκες ανακάλυψαν στη συνέχεια ότι στίχοι ενός τραγουδιού το οποίο είχε τότε τον τίτλο «51th wedding anniversary» κυκλοφόρησε δύο εβδομάδες μετά με τη ονομασία «purple Haze» B-side. Οι στίχοι ήταν γραμμένοι στο πίσω μέρος του χαρτιού τους, τα οποία φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη. Τα μέλη του συγκροτήματος του Χέντριξ, Μιτς Μίτσελ και Νόελ Ρέντινγκ πρόσθεσαν τις υπογραφές τους και στα δύο χαρτιά. Τα επόμενα χρόνια οι δύο γυναίκες απομακρύνθηκαν αλλά κράτησαν τους στοίχους. Το 2021, η εταιρεία rock αναμνηστικών «tracks limited» ενθάρρυνε την μια γυναίκα να βρει τη φίλη της και να ενώσουν το χειρόγραφο και τώρα θα πουλήσουν σε δημοπρασία την ενωμένη σελίδα από το σημειωματάριο του Χέντρικ για αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ